Panini
Dosky potrite trochou olivového oleja.
Príprava pokrmu + varenie
Obtiažnosť jedla
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- Bageta/ciabatta/focaccia
- Mozzarella
- Prosciutto crudo /použité Prosciutto di San Daniele (DOP)/
- Olivy
- Rajčiny
- Bazalka
- Olivový olej
Postup receptu
Panini neodmysliteľne patrí k Taliansku. Talianska kuchyňa sa zakladá na jednoduchých, rýchlych receptoch s minimálnym množstvom kvalitných surovín. Vlastné panini si môžete pripraviť aj doma vďaka grilu Sage BGR840. Na grile môžete nastavovať výšku hornej dosky, aby ste svoje panini dobre prepekli, ale zároveň stlačili, ako máte radi :-) Pre panini sú typické opečené mriežky na bagete a vďaka vyberateľným doskám si mriežku vyrobíte na akej strane panini si budete priať. Panini môžete naplniť všetkým, čo máte radi. Pamätajte len na to, že niekedy menej znamená viac a radšej zvoľte kvalitné potraviny. Skúste aj vy svoje prvé panini, je to ideálne jedlo na teplé letné dni. Zamilujete sa do neho.
- Zapnite gril a nastavte na pravom kolečku (ovládač teploty) teplotu na panini (sendvič).
- Medzitým pripravte samotné panini. Rozrežte bagetu napoly, pokvapkajte ju olivovým olejom a posypte nasekanou bazalkou.
- Položte plátky prosciutta, mozzarelly a nakrájané olivy.
- Zakončite plátkami paradajok.
- Akonáhle sa ozve zvukový signál, gril dosiahol správnu teplotu a môžete začať.
- Potrite dosky trochou olivového oleja. Položte vaše panini na grilovaciu dosku a priklopte.
- Nastavte z boku výšku hornej dosky a použite držadlo na vyrovnanie.
- Grilujte 5-8 minút podľa toho, ako máte panini radi prepečené.
- Po vybratí panini z grilu okamžite vyčistite grilovacie dosky papierovou utierkou a máte upratané.
- Podávajte s pohárom vychladeného prosecca.
Prajeme dobrú chuť!