Odšťavovanie

Stolný super mixér the SUPER Q™

Stolný super mixér na spracovanie potravín, drvenie ľadu, mletie, mixovanie a prípravu zeleninových polievok s presným nastavením rýchlosti mixovania.

To najlepšie z ovocia a zeleniny získate odšťavovaním!

Najlepší recept na zdravú šťavu je

1 diel jablka
1 diel mrkvy
1 diel stopkového zeleru

Pripravujete si doma čerstvé šťavy z ovocia a zeleniny?

Ak ste sa ešte k tejto činnosti nedostali, pretože sa vám zdá byť zbytočná,
radi by sme vás v nasledujúcich bodoch presvedčili o opaku.
V zelenine a ovocí sú výživné látky
Konzumácia ovocia a zeleniny v surovom stave nám dáva veľké množstvo pre telo nevyhnutných vitamínov a minerálnych látok, enzýmov a vlákniny. Do niekoľko pohárov čerstvého džúsu je možné vtesnať maximálne množstvo živín z takého množstva ovocia a zeleniny, ktoré nie je možné počas jedného dňa zjesť. Pritom platí, že zelenina a ovocie majú vysokú nutričnú hodnotu, no zároveň málo kalórií.
Živiny zo štiav sa veľmi dobre vstrebávajú
Efektivita vstrebávania tekutých látok je oveľa rýchlejšia ako pri pevnej strave. Keď vypijete čerstvú šťavu, všetky vysoko koncentrované živiny sú dokonale strávené počas niekoľkých minút. To určite oceníte, ak potrebujete okamžite načerpať energiu – napr. ráno, alebo po športovom výkone.
Len pri odšťavovaní dostanete z ovocia a zeleniny maximum živín
Len pri odšťavovaní dostanete z ovocia a zeleniny maximum živín Vláknina v jedle spomaľuje vstrebávanie rýchlych cukrov, čo je jej veľmi pozitívny efekt pre naše zdravie. Zároveň však zabraňuje vstrebávaniu niektorých dôležitých živín. Procesom odšťavovania sa veľká časť vlákniny zo zeleniny a ovocia odstráni a preto vstrebeme vitamíny a minerály v džúse veľmi rýchlo.

Odšťavovanie je jednoduchý a praktický spôsob,
ako zvýšiť konzumáciu ovocia a zeleniny. Nielen u detí.

Kúpiť si bagetu, alebo dať mrazenú pizzu do rúry je jednoduchšie, ako si spraviť šalát so zálievkou.
Bohužiaľ, všetky takéto jedlá sa negatívne podpisujú na našom zdraví.

Príprava šťavy je veľmi jednoduchá

S kvalitným odšťavovačom Sage® s mikrosieťovinou
a patentovaným diskom na odšťavovanie Nutri Disc&trade
je príprava štiav bezproblémová a rýchla. Vrátane umytia
všetko zvládnete za pár minút.
 

Len Sage® má disk
na odšťavovanie Nutri Disc™

Viac šťavy a menší prenos tepla o 1,5 °C.
V porovnaní s bežnými odšťavovačmi odšťavovač Sage
dokáže z rovnakého množstva ovocia získať až o 20% viac živín.
SageTM Nutri Juicer
Výťažnosť šťavy a živín a zmena teploty
Potravina Zmena teploty
Jablká 1,4 °C
Mrkva 1,5 °C
Zeler 1,3 °C
Priemer 1,4 °C
 
Získané vitamíny
(z ovocia v šťave)
%
výťažnosť
Vitamín C 60,3 %
Vitamín B1 51,8 %
Folát 50,2 %
Alfa karotén 98,2 %
Beta karotén 97,7 %
Železo 69 %
Hořčík 55,2 %
Draslík 73,4 %
Priemer 69,5 %

Nezávislé testovanie prevedené vládnym laboratóriom v Austrálii (2003/2011) vs. konkurenčný odstredivý odšťavovač. Testovaný pri nastavení vysokej rýchlosti.

Vďaka patentovanému systému odšťavovania dokáže odšťavovač Sage získať až o 20% viac vitamínov a minerálov v porovnaní s inými odšťavovačmi (referencia: Národný inštitút pre merania, Austrália (2003/2011).

Šťavy z ovocia a zeleniny pomáhajú v našom tele udržiavať správne pH

Na udržanie optimálneho pH krvi by sa z 80% mali konzumovať jedlá, ktoré sú zásadotvorné. Ľudská krv totiž musí mať stabilné, ľahko zásadité pH hodnoty 7,4. Nerovnováha pH v našom organizme vzniká z jedla, pitia a taktiež zo stresu.

Odšťavovanie je oveľa lacnejšie ako nákup „fresh drinkov“

Príprava vlastných štiav vyjde lacnejšie a naviac máte aj plnú kontrolu nad ich kvalitou. Na začiatku stačí zainvestovať do kvalitného odšťavovača Sage a peniaze sa vám postupne vrátia.

Šťavu si môžete vziať kedykoľvek so sebou

Ruku na srdce, do tašky si so sebou nevezmete zeler, alebo pol kila mrkvy; maximálne tak jedno jablko. Cez deň sa už k ovociu, alebo zelenine dostanete málokedy.

Každá šťava má konkrétne liečivé účinky

Jednotlivé druhy ovocia a zeleniny a aj z nich získaná šťava majú špecifické vlastnosti. Môžete si tak jednoducho nachystať kokteil, ktorý posilní vašu imunitu, podporí tvorbu červených krviniek, rast vlasov, alebo výborne poslúži k očiste organizmu.

Jablčná šťava

Jablká znižujú krvný tlak a hladinu cholesterolu a krvných tukov, posilňujú imunitný systém, srdce a krvný obeh, stabilizujú hladinu cukru v krvi a posilňujú cievy. Sú bohaté na draslík, ktorý pomáha s hospodárením vody, podporuje funkciu ľadvín a činnosť svalov. Jablčná šťava obsahuje vlákninu, ktorá znižuje hladinu cholesterolu a viaže na seba toxické látky (olovo a ortuť). Pomáha pri zápche a povzbudzuje činnosť čreva, pokiaľ sa pije ráno nalačno.