Mleté bravčové mäso so syrom fetta grilované v baklažáne

Mleté bravčové mäso so syrom fetta grilované v baklažáne
Mleté mäso je ideálny začiatok pre začiatočníkov
45 minút
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
4
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 600 g mletého bravčového mäsa
  • 120 g feta syra
  • 4 ks žĺtkov
  • 150 ml panenského olivového oleja
  • soľ
  • čerstvo mleté korenie
  • šťava z čerstvého citróna
  • 1 ks pevný baklažán
  • 3 strúčiky cesnaku

Postup receptu

  1. Mäso vložíme do misky, pridáme soľ, čerstvo mleté korenie, syr, žĺtky, časť olivového oleja, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak a zmiešame. Pozor, hmotu nesmieme šľahať, len opatrne spojíme.
  2. Mäso necháme odpočinúť 30 minút pri izbovej teplote. Baklažán opláchneme, osušíme, nakrájame na 2 mm tenké plátky. Plátky baklažánu rozložíme, pokvapkáme olivovým olejom, mierne okoreníme a na marinované plátky položíme pripravené mäso.
  3. Mäso zabalíme a grilujeme približne 4 minúty na oboch stranách.
  4. Podáva sa s čerstvou zeleninou a opečenou bagetou.