Mleté bravčové mäso so syrom fetta grilované v baklažáne
Mleté mäso je ideálny začiatok pre začiatočníkov
45 minút
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
4
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 600 g mletého bravčového mäsa
- 120 g feta syra
- 4 ks žĺtkov
- 150 ml panenského olivového oleja
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- šťava z čerstvého citróna
- 1 ks pevný baklažán
- 3 strúčiky cesnaku
Postup receptu
- Mäso vložíme do misky, pridáme soľ, čerstvo mleté korenie, syr, žĺtky, časť olivového oleja, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak a zmiešame. Pozor, hmotu nesmieme šľahať, len opatrne spojíme.
- Mäso necháme odpočinúť 30 minút pri izbovej teplote. Baklažán opláchneme, osušíme, nakrájame na 2 mm tenké plátky. Plátky baklažánu rozložíme, pokvapkáme olivovým olejom, mierne okoreníme a na marinované plátky položíme pripravené mäso.
- Mäso zabalíme a grilujeme približne 4 minúty na oboch stranách.
- Podáva sa s čerstvou zeleninou a opečenou bagetou.