Hot dog na grile trochu inak

Hot dog na grile trochu inak
Na jarné grilovanie sa po chladnom zimnom období všetci tešíme.
20 minút
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
3
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 3 klobásky 
  • 3 francúzske bagety
  • 3 cibule
  • 3 čajové lyžičky cukru
  • olej
  • hrubozrnná horčica
  • zelenina na servírovanie

Postup receptu

Na jarné grilovánie sa po chladnom zimnom období všetci tešíme a zbiehajú sa nám sliny pri pomyslení na voňavé a prepečené pochúťky. Hoci so sebou tohtoročná jar priniesla radu obmedzení, nemusíme zúfať, a naopak môžeme túto príležitosť využíť ke kulinárskemu experimentovaniu. Kompaktné grily sa totiž vojdú kamkoľvek – ako na balkón alebo terasu, tak i do kuchyne. Stačí vybrať správny recept a pustiť sa do diela. My sme tentokrát vyskúšali tak trochu iný hot dog – s grilovanou cibuľkou a klobásou. A bolo to jednoducho vynikajúce!
  1. Nastavte gril Sage BGR840 do barbecue polohy (otvorte dosky) a dajte ho rozpáliť na 200 °C.
  2. Cibuľu olúpte a nakrájajte na polkolieska.
  3. Bagety rozrežte pozdĺž, ale nedorežte až ku kraju, aby hot dog držal pohromade.
  4. Na plochú dosku nalejte kvapku oleja a vložte nakrájanú cibuľu. Na rebrovanú dosku naskladajte klobásky.
  5. Nechajte opekať. Po čase pridajte na rebrovanú dosku ku klobáskam bagetu, aby sa prehriala a opiekla.
  6. Akonáhle je cibuľa takmer opečená, pridajte cukor, aby ste si vytvorili karamelizovanú cibuľku. Na každé koliesko sme dávali 1 čajovú lyžičku cukru. Karamelizovaná cibuľka posunie váš hot dog do nových výšin.
  7. Akonáhle je na grile všetko hotové, bagetu potrite obľúbenou horčicou, my sme použili hrubozrnnú, pridajte klobásu a navrstvite cibuľkou.
  8. Pokiaľ je gril ešte teplý, nie je nič jednoduchšieho, ako ho pomocou papierových utierok zotrieť do čista.
  9. K poriadnemu hot dogu doporučujeme servírovať pivo, čoskoro trebárs čapované zo súdka.
Grilovali sme na inteligentnom kontaktnom grile Sage BGR840, ktorý je možné použíť i ako otvorený BBQ gril. Je to naozaj výkonný a profesionálny pomocník, ktorý si dokáže poradiť so širokým repertoárom – ako s klasikou ako je mäso, ryby a zelenina či ovocie, tak i s palacinkami, omeletou, alebo práve s hot dogom. Na výber je pät programov podľa typu mäsa (hovädzie, jahňacie, bravčové, kuracie a ryby) a tiež stupeň prepečenia od raw až po well done. Dosky grilu sú vyrobené zo zdravotne nezávadného materiálu Quantanium PFOA free a sú vybavené teplotnými senzormi, ktoré dokážu rozpoznať pokles teploty pri položení pokrmu na gril a vyrovnať ho navýšením. Hornú rebrovanú a dolnú plochú platňu je možné medzi sebou meniť a výšku hornej a sklon spodnej dosky nastavovať. Súčásťou grilu je tiež grilovacia sonda, ktorá pomôže pripraviť mäso podľa vlastných predstáv a postrážiť správnu teplotu a dobu grilovania.

Sage tím Vám praje dobrú chuť.