Grilovacie dosky SGR001 na prípravu vaflí (nie sú súčasťou balenia, dajú sa zakúpiť zvlášť).
V prípade použitia vaflovacích dosiek na prípravu vaflí postupujte nasledovne:
1) vaflovacie dosky predhrejte na 180 °C
2) nalejte zmes na vafle len do spodnej časti (použite naberačku pre rovnomerné dávkovanie)
3) priklopte vrchnú časť a za približne 5-6 minút budete mať vafle hotové (dĺžka času pečenia záleží aj od samotnej zmesi na vafle a zvolenej teploty)
JEDNODUCHÝ RECEPT NA PRÍPRAVU CESTA NA VAFLE (cca. 6 ks):
INGREDIENCIE:
230g polohrubej múky, 2 PL cukru, 1 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL soli (alebo jedlej sódy), 250 ml vlažného, resp. ohriateho mlieka (v žiadnom prípade nie studeného), 1 ČL vanilkového extraktu, 4 PL masla (rozpusteného na miernom ohni), 2 vajíčka (oddelené žĺtka od bielkov)
POSTUP:
Dáme rozpustiť maslo na miernom ohni. Múku, cukor, prášok do poečiva a soľ premiešame vo väčšej miske a odložíme na bok. V menšej miske zmiešame mlieko, žĺtka a vanilkový extrakt (len pomaly, jemne).
Potom prilejeme zmes do misky so sypkými ingredienciami a po troška pridávame aj rozpustené maslo. Všetko jemne premiešame.
V menšej miske vyšľaháme bielka (nie na sneh, ale len tak "z polovice", aby to nebol tuhý sneh) a na záver primiešame do cesta aj tieto bielka. Výsledkom má byť hustejšia, hladká a tekutá zmes. Necháme odpočívať cca. 20 minút pri izbovej teplote a potom upečieme vafle.