Filírované kačacie prsíčka na grile s ľahkým šalátkom

Filírované kačacie prsíčka na grile s ľahkým šalátkom
Filírované kačacie prsíčka na grile s ľahkým šalátkom
20 minút
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
2
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 2 kačacie prsia
  • zmes šalátov
  • cherry/dátové paradajky
  • papriky
  • granátové jablko
  • citrón
  • olivový olej
  • horčica
  • med
  • maslo
  • soľ
  • korenie

Postup receptu

Kačica sa nemusí spájať s tukom a plným tanierom knedlí. Naopak, je to skvelá alternatíva k červenému mäsu. Ak máte chuť na kačicu, ale nechcete čakať, kým sa upečie, vyskúšajte filírované kačacie prsia. Filírovanie je kuchárska technika, pri ktorej sa varené, dusené, vyprážané alebo pečené mäso pred podávaním krája na tenké plátky. Vyskúšajte naozaj rýchly recept na chutné a šťavnaté kačacie prsia.

Príprava filírovaných kačacích pŕs je veľmi jednoduchá a môžete si ju uľahčiť, ak ich pripravíte na inteligentnom grile so sondou Sage Grill BGR840. Možno ho používať nielen ako kontaktný gril, ale aj ako otvorený BBQ gril. Môžete si vybrať z 5 nastavení - na hovädzie, jahňacie, bravčové, kuracie mäso alebo ryby. Gril má integrovanú teplotnú sondu, ktorá na základe predvoľby zistí, kedy je mäso pripravené podľa vašich preferencií, a tiež zabráni prepečeniu. Súčasťou menu teplotnej sondy je aj funkcia "Rest Meat", ktorá sa postará o to, aby bolo mäso správne odpočinuté a šťavy a chuť sa mohli rovnomerne rozložiť.
  1. Gril Sage BGR840 rozohrejte na 210 °C, grilovacie platne sa dajú ľahko vybrať pomocou tlačidiel, rebrovú platnu nastavte na spodnú stranu.
  2. Počas ohrievania urobte na kačacích prsiach zárezy do kože, aby boli lepšie prepečené a aby mohol odtekať prebytočný tuk, ktorý bezpečne zachytí odnímateľná odkvapkávacia miska na tuk a šťavy.   
  3. Aj keď nechcete jesť mäso s kožou, grilujte ho s ňou. Tuk je nositeľom chuti a vy prídete o to najlepšie. Pred podávaním ju môžete odstrániť.
  4. Hneď ako zaznie zvukový signál, gril má správnu teplotu na grilovanie.
  5. Zapichnite grilovaciu ihlu do jedného prsíčka a nastavte gril tak, ako chcete mať mäso prepečené. Ľavým gombíkom sme zvolili typ hydinového mäsa a strednú prepečenosť. Teplota, ktorú sonda sama kontroluje, bola nastavená na 65 °C. O nič iné sa nemusíte starať. Mäso je lepšie položiť na gril kožou nadol.
  6. Gril priklopte tesne nad mäso - použite nastavenie výšky na hornej platni.
  7. Teraz máte čas na prípravu šalátu a dresingu pre šalát aj mäso.
  8. Zmes na šalát sme zmiešali s nakrájanými paradajkami, paprikou a semienkami granátového jablka.
  9. Zálievku sme pripravili z olivového oleja, citróna, hrubozrnnej horčice, medu a štipky soli. Môžete použiť svoj obľúbený alebo kupovaný.
  10. Šalát v mise premiešajte so zálievkou.
  11. Keď sa ozve ďalšie pípnutie, teplota v strede mäsa dosiahla vami nastavenú teplotu a je hotové.
  12. Prsia vyberte z grilu a nechajte ich odpočívať, aby sa šťava stiahla späť do mäsa.
  13. Mäso nakrájajte šikmo na tenké plátky.
  14. Plátky mäsa pokvapkajte rozpusteným maslom, okoreňte hrubou soľou a čerstvo mletým korením.
  15. Všetko naservírujte na tanier a zaželajte si dobrú chuť.  
  16. Ešte horúci gril utrite papierovou utierkou alebo ho vyberte a jednoducho umyte.