Zubáč na grile so zemiakovými plátkami

Zubáč na grile so zemiakovými plátkami

Zubáč na grile

30 minút
Príprava pokrmu + varenie
Stredne ťažký
Obtiažnosť jedla
4
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • Zubáč
  • Zemiaky
  • Vajcia
  • Hrubá múka
  • Soľ
  • Korenie
  • Mletá rasca
  • Citronová kôra
  • Olivový olej

Postup receptu

Máte chuť na niečo grilované, ale vonku je stále chladno? Grilovať môžete aj na jar!

S grilom SAGE BGR840 si v pohodlí teplej kuchyne rýchlo pripravíte všetko, čo máte radi. Nemusíte sa trápiť s rozpaľovaním grilovacích brikiet alebo uhlia, čistenie je tiež oveľa rýchlejšie ako pri záhradnom grile. Čas, ktorý ušetríte, môžete venovať sebe. Zubáč je v gastronómii považovaný za exkluzívnu sladkovodnú rybu. Po tepelnej úprave má mäso lahodnú, ľahko orechovú chuť. Zubáč má málo kostí, čo oceníte pri konzumácii. K rybe skvele padne pohár bieleho suchého vína.

  1. Najprv si uvarte zemiaky (750 g) v šupke a nechajte ich vychladnúť.
  2. Následne zemiaky nastrúhajte na hrubom strúhadle, pridajte 1 vajce a hrubú múku (300–350 g), trochu osoľte a vypracujte hladké cesto.
  3. Nechajte rybu odpočívať 5 minút. Filety z čerstvej ryby opláchnite, osušte papierovými utierkami do sucha.
  4. Osoľte a okoreňte. Na čerstvé ryby používajte len soľ, drvený kmín a citrónovú kôru. Kto má rád, môže pridať aj čerstvo mleté čierne korenie.
  5. V tejto jednoduchej úprave vynikne chuť ryby. Citrónová kôra zbaví pokrm pachuti rybiny, kupujem ho priamo v rybárni.
  6. Zemiakové cesto vyvaľkajte na hrúbku cca 3 mm a vykrajujte vykrajovačkou rybičky alebo iné obľúbené tvary.
  7. Pripravte si gril SAGE THE SMART GRILL™. Rozložte ho na rovnomernú plochu a rozohrejte na 180 °C.
  8. Mriežky potrite trochou olivového oleja. Na hladkú plochu grilu položte zemiakové rybičky, na mriežkovú grilovaciu dosku položte zubáča kožou nadol.
  9. Opečte z oboch strán, trvá to pár minút. Podávajte s pohárom bieleho vína.
  10. Dobrú chuť.
  11. Nezabudnite ešte za tepla vyčistiť grilovacie dosky suchou kuchynskou utierkou.
www.sagesk.sk