Zubáč na grile so zemiakovými plátkami
Zubáč na grile
30 minút
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Stredne ťažký
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
4
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- Zubáč
- Zemiaky
- Vajcia
- Hrubá múka
- Soľ
- Korenie
- Mletá rasca
- Citronová kôra
- Olivový olej
Postup receptu
Máte chuť na niečo grilované, ale vonku je stále chladno? Grilovať môžete aj na jar!
S grilom SAGE BGR840 si v pohodlí teplej kuchyne rýchlo pripravíte všetko, čo máte radi. Nemusíte sa trápiť s rozpaľovaním grilovacích brikiet alebo uhlia, čistenie je tiež oveľa rýchlejšie ako pri záhradnom grile. Čas, ktorý ušetríte, môžete venovať sebe. Zubáč je v gastronómii považovaný za exkluzívnu sladkovodnú rybu. Po tepelnej úprave má mäso lahodnú, ľahko orechovú chuť. Zubáč má málo kostí, čo oceníte pri konzumácii. K rybe skvele padne pohár bieleho suchého vína.
- Najprv si uvarte zemiaky (750 g) v šupke a nechajte ich vychladnúť.
- Následne zemiaky nastrúhajte na hrubom strúhadle, pridajte 1 vajce a hrubú múku (300–350 g), trochu osoľte a vypracujte hladké cesto.
- Nechajte rybu odpočívať 5 minút. Filety z čerstvej ryby opláchnite, osušte papierovými utierkami do sucha.
- Osoľte a okoreňte. Na čerstvé ryby používajte len soľ, drvený kmín a citrónovú kôru. Kto má rád, môže pridať aj čerstvo mleté čierne korenie.
- V tejto jednoduchej úprave vynikne chuť ryby. Citrónová kôra zbaví pokrm pachuti rybiny, kupujem ho priamo v rybárni.
- Zemiakové cesto vyvaľkajte na hrúbku cca 3 mm a vykrajujte vykrajovačkou rybičky alebo iné obľúbené tvary.
- Pripravte si gril SAGE THE SMART GRILL™. Rozložte ho na rovnomernú plochu a rozohrejte na 180 °C.
- Mriežky potrite trochou olivového oleja. Na hladkú plochu grilu položte zemiakové rybičky, na mriežkovú grilovaciu dosku položte zubáča kožou nadol.
- Opečte z oboch strán, trvá to pár minút. Podávajte s pohárom bieleho vína.
- Dobrú chuť.
- Nezabudnite ešte za tepla vyčistiť grilovacie dosky suchou kuchynskou utierkou.