Zdravá desiata: banánovo-orieškový puding

Zdravá desiata: banánovo-orieškový puding
Puding je klasika, ktorú milujú deti aj dospelí. 
10 minút
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
2 porce
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 150 g kešu orechov
  • 150 g datlí
  • 4 banány (lepšie mrazené) 
  • 2 dcl rastlinného mlieka
  • maliny (lepšie sú mrazené, aby ste nemiešali vrstvy)
  • čakankový sirup

Postup receptu

Puding je klasika, ktorú milujú deti aj dospelí. Tento zdanlivo jednoduchý dezert má mnoho verzií, môže byť sladký alebo slaný, môže mať podobu torty alebo koláča.   Tak či onak, aspoň raz za čas sa oplatí zabudnúť na ten práškový!
 

Tentoraz sme vyskúšali ovocno-orechový variant, ktorého základom sú kvalitné suroviny. A hoci sa zoznam ingrediencií môže na prvý pohľad zdať pre puding netradičný, so stolným mixérom SAGE THE SUPER Q™ vykúzlite zdravú a chutnú dobrotu za okamih.
  1. Vložte maliny do mixéra Sage SBL620 a pridajte čakankový sirup podľa chuti a zrelosti malín.
  2. Mixujte na stupni 3 mixovania.
  3. Zmes dajte na dno nádob, v ktorých budete puding podávať.
  4. My sme použili mrazené maliny, aby sa vrstvy nemiešali a dezert bol rovno vychladený.
  5. Pred ďalším použitím vyčistite mixér pomocou programu Auto Clean a čistej vody.
  6. Do čistého mixéra Sage SBL620 vložte kešu oriešky, datle, banány, mlieko a rozmixujte.
  7. Najprv mixujte na úrovni 1 a postupne pridávajte až do úrovne 5 skvapalňovania.
  8. Na stupni 5 sme mixovali 1 minútu do hladka.
  9. Sage SBL620 je veľmi výkonný, budete prekvapení krémovou konzistenciou bez akéhokoľvek predmáčania!
  10. Zmes nalejeme na ovocnú vrstvu, ozdobíme čerstvým ovocím.
  11. Môžete použiť ako my na zdobenie jedlé kvety a podávať.