Trhané bravčové mäso s BBQ omáčkou
Trhané bravčové
60 minút
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Stredne ťažký
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
6
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 1/4 šálky údenej papriky
- 2 polievkové lyžice sušenej drvenej cibule
- 2 polievkové lyžice sušeného cesnaku
- 1 čajová lyžička zrniečok korenia
- 1/2 čajovej lyžičky čiernych horčičných semienok
- 1/2 čajovej lyžičky žltých horčičných semienok
- 1/2 čajovej lyžičky zelerového semena
- 2 polievkové lyžice soli
- 1/4 šálky hnedého cukru
- 1/2 čajovej lyžičky kajenského korenia
- 1,8 kg bravčového pliecka
- 2 polievkové lyžice olivového/zeleninového oleja
- 1/4 šálky jablčného octa
- filtrovaná voda alebo vývar
- 1 a 1/2 šálky BBQ omáčky
- uhorky na ozdobu
- nakladané papričky jalapeños na ozdobu
Postup receptu
- Do nádoby mixéra vložte papriku, cibuľu, cesnak, zrnká korenia, horčicu a zeler. Vyberte rýchlosť MILL a mixujte približne 30 sekúnd.
- Pridajte soľ a mixujte ďalších 10 sekúnd. Potom pridajte hnedý cukor a mixujte ďalších 15 sekúnd.
- Bravčové mäso potrite tretinou zmesi korenia a zabaľte ho do potravinovej fólie. Polovicu šálky si nechajte na omáčku na grilovanie. Nechajte marinovať v chladničke 4-24 hodín.
- Vyberte z chladničky a nechajte 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
- Na veľkej panvici rozohrejte olej.
- Nechajte olej úplne zohriať, kým sa z neho nezačne mierne dymiť. Potom pridajte bravčové mäso a opečte ho zo všetkých strán dozlatista.
- Vyberte ho z panvice a mäso vložte do hrnca. Pridajte jablčný ocot a zalejte filtrovanou vodou alebo vývarom tak, aby bolo mäso do polovice ponorené v tekutine.
- Mäso pripravte podľa pokynov uvedených v návode na použitie výrobku.
- Keď je mäso hotové, preložte ho do štvorcovej zapekacej misy a rozdrvte ho vidličkami. Mäso pravidelne podlievajte vývarom z hrnca, aby sa ľahšie trhalo a zostalo šťavnaté.
- Keď je všetko mäso rozdrobené, pridajte 1 šálku BBQ omáčky a dobre premiešajte. Podávajte v nakrájaných malých hamburgerových žemliach potretých BBQ omáčkou a ozdobených kyslou uhorkou alebo nakrájanými papričkami Jalapeños, prípadne obľúbenou zeleninou.
*Bravčové mäso môžete variť aj v tlakovom hrnci približne 45 minút.
*Mäso skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke. Vydrží až 3 mesiace.