Trhané bravčové mäso s BBQ omáčkou

Trhané bravčové mäso s BBQ omáčkou
Trhané bravčové
60 minút
Príprava pokrmu + varenie
Stredne ťažký
Obtiažnosť jedla
6
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 1/4 šálky údenej papriky
  • 2 polievkové lyžice sušenej drvenej cibule
  • 2 polievkové lyžice sušeného cesnaku
  • 1 čajová lyžička zrniečok korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky čiernych horčičných semienok
  • 1/2 čajovej lyžičky žltých horčičných semienok
  • 1/2 čajovej lyžičky zelerového semena
  • 2 polievkové lyžice soli
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky kajenského korenia
  • 1,8 kg bravčového pliecka
  • 2 polievkové lyžice olivového/zeleninového oleja
  • 1/4 šálky jablčného octa
  • filtrovaná voda alebo vývar
  • 1 a 1/2 šálky BBQ omáčky
  • uhorky na ozdobu
  • nakladané papričky jalapeños na ozdobu

Postup receptu

  1. Do nádoby mixéra vložte papriku, cibuľu, cesnak, zrnká korenia, horčicu a zeler. Vyberte rýchlosť MILL a mixujte približne 30 sekúnd.
  2. Pridajte soľ a mixujte ďalších 10 sekúnd. Potom pridajte hnedý cukor a mixujte ďalších 15 sekúnd.
  3. Bravčové mäso potrite tretinou zmesi korenia a zabaľte ho do potravinovej fólie. Polovicu šálky si nechajte na omáčku na grilovanie. Nechajte marinovať v chladničke 4-24 hodín.
  4. Vyberte z chladničky a nechajte 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
  5. Na veľkej panvici rozohrejte olej.
  6. Nechajte olej úplne zohriať, kým sa z neho nezačne mierne dymiť. Potom pridajte bravčové mäso a opečte ho zo všetkých strán dozlatista.
  7. Vyberte ho z panvice a mäso vložte do hrnca. Pridajte jablčný ocot a zalejte filtrovanou vodou alebo vývarom tak, aby bolo mäso do polovice ponorené v tekutine.
  8. Mäso pripravte podľa pokynov uvedených v návode na použitie výrobku.
  9. Keď je mäso hotové, preložte ho do štvorcovej zapekacej misy a rozdrvte ho vidličkami. Mäso pravidelne podlievajte vývarom z hrnca, aby sa ľahšie trhalo a zostalo šťavnaté.
  10. Keď je všetko mäso rozdrobené, pridajte 1 šálku BBQ omáčky a dobre premiešajte. Podávajte v nakrájaných malých hamburgerových žemliach potretých BBQ omáčkou a ozdobených kyslou uhorkou alebo nakrájanými papričkami Jalapeños, prípadne obľúbenou zeleninou.

*Bravčové mäso môžete variť aj v tlakovom hrnci približne 45 minút.
*Mäso skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke. Vydrží až 3 mesiace.