Tiramisu
Tiramisu bez vajec - 6 porcií (alebo len 2 :))
30 minut
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Stredne ťažký
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
6
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 500 g mascarpone
- 200 g smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 200 g cukrárskych sušienok (Savoiardi)
- 2x dvojité espresso
- 20 ml likéru Amaretto
- kakao na posypanie
- čerstvé jahody na ozdobu
Postup receptu
- Mascarpone a smotanu vyberte z chladničky aspoň tri hodiny pred prípravou Tiramisu, aby sa ingrediencie zohriali na izbovú teplotu.
- Medzitým pripravte dve šálky dvojitého espressa. Vložte páku so sitkom na dve šálky do nástavca mlynčeka Sage BES870CRN THE BARISTA EXPRESS. Prepnite na funkciu DOUBLE na FILTER SIZE a jedným stlačením páky si namelte kávu.
- Pomocou tampera utláčajte mletú kávu v páke a v prípade potreby použite na porovnanie Razor™.
- Páku zaistite pod sprchou a zapnite funkciu dvojitého espressa.
- Celý proces zopakujte a pripravte ešte jedno dvojité espresso pre druhú šálku.
- Páku bez kávy môžete ešte raz spustiť cez vodu, aby ste opláchli páku a sprchu.
- Nalejte espresso do nerezovej nádoby na napenenie mlieka a pridajte likér Amaretto.
- Mascarpone vložte do misky a ručným šľahačom zľahka zašľahajte cukor. Potom pomaly pridajte smotanu a vyšľahajte do krémovo hladkej konzistencie.
- Dno nádoby, v ktorej budete Tiramisu pripravovať, vyložte piškótami a zalejte ich kávou, ktorú máte pripravenú v kanvici.
- Na piškóty naneste polovicu zmesi mascarpone a na ňu ďalšiu vrstvu piškót, ktoré opäť zalejte kávou.
- Nakoniec dajte zvyšok mascarpone zmesi a posypte kakaom.
- Dezert vložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Najlepšie do druhého dňa, kedy bude krásne držať.
- Tiramisu môžete ozdobiť čerstvými jahodovými srdiečkami.
Tip: Ak nemáte prípravu espressa úplne v ruke, použite filter DUAL WALL na dvojité espresso. Vďaka dvojitému dnu je príprava espressa oveľa jednoduchšia.