Tiramisu

Tiramisu
Tiramisu bez vajec - 6 porcií (alebo len 2 :))
30 minut
Príprava pokrmu + varenie
Stredne ťažký
Obtiažnosť jedla
6
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 500 g mascarpone
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g cukrárskych sušienok (Savoiardi)
  • 2x dvojité espresso
  • 20 ml likéru Amaretto
  • kakao na posypanie
  • čerstvé jahody na ozdobu

Postup receptu

  1. Mascarpone a smotanu vyberte z chladničky aspoň tri hodiny pred prípravou Tiramisu, aby sa ingrediencie zohriali na izbovú teplotu.
  2. Medzitým pripravte dve šálky dvojitého espressa. Vložte páku so sitkom na dve šálky do nástavca mlynčeka Sage BES870CRN THE BARISTA EXPRESS. Prepnite na funkciu DOUBLE na FILTER SIZE a jedným stlačením páky si namelte kávu.
  3. Pomocou tampera utláčajte mletú kávu v páke a v prípade potreby použite na porovnanie Razor™.
  4. Páku zaistite pod sprchou a zapnite funkciu dvojitého espressa.
  5. Celý proces zopakujte a pripravte ešte jedno dvojité espresso pre druhú šálku.
  6. Páku bez kávy môžete ešte raz spustiť cez vodu, aby ste opláchli páku a sprchu.
  7. Nalejte espresso do nerezovej nádoby na napenenie mlieka a pridajte likér Amaretto.
  8. Mascarpone vložte do misky a ručným šľahačom zľahka zašľahajte cukor. Potom pomaly pridajte smotanu a vyšľahajte do krémovo hladkej konzistencie.
  9. Dno nádoby, v ktorej budete Tiramisu pripravovať, vyložte piškótami a zalejte ich kávou, ktorú máte pripravenú v kanvici.
  10. Na piškóty naneste polovicu zmesi mascarpone a na ňu ďalšiu vrstvu piškót, ktoré opäť zalejte kávou.
  11. Nakoniec dajte zvyšok mascarpone zmesi a posypte kakaom.
  12. Dezert vložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Najlepšie do druhého dňa, kedy bude krásne držať.
  13. Tiramisu môžete ozdobiť čerstvými jahodovými srdiečkami.
Tip: Ak nemáte prípravu espressa úplne v ruke, použite filter DUAL WALL na dvojité espresso. Vďaka dvojitému dnu je príprava espressa oveľa jednoduchšia.