Smažené kalamáre v kukurično-paprikovej kôrke
Smažené kalamáre
30 minut
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Stredne ťažký
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
4
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 1 l rastlinného oleja
- 1/2 šálky kukuričných zŕn
- 1 čajová lyžička čierneho korenia
- 1 čajová lyžička sečuánskeho korenia
- 1/2 polievkovej lyžice morskej soli
- 900 g očistených a nakrájaných kalamárov
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
- 1 červená paprika nakrájaná na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku nakrájané na tenké plátky
- 4 jarné cibuľky nakrájané na tenké plátky
Postup receptu
- V hlbokej panvici alebo fritéze rozohrejte 1 liter rastlinného oleja.
- Do nádoby mixéra vložte kukuričné zrná, zrnká čierneho a sečuánskeho korenia a morskú soľ. Vyberte rýchlosť MILL a spracovávajte približne 1 minútu. Preneste do stredne veľkej misy.
- V rozdrvenej zmesi obaľte nakrájané kalamáre. Všetky kúsky by mali byť rovnomerne obalené.
- Chobotnice smažte v malých dávkach na hlbokej panvici alebo vo fritéze do zlatista (približne 30 sekúnd).
- Vo woku rozohrejte lyžicu rastlinného oleja. Pridajte chilli, cesnak a jarnú cibuľku. Smažte asi 30 sekúnd, kým prísady nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte vyprážané kalamáre a podávajte s limetkovou aioli (domáca majonéza).