Smažené kalamáre v kukurično-paprikovej kôrke

Smažené kalamáre v kukurično-paprikovej kôrke
Smažené kalamáre 
30 minut
Príprava pokrmu + varenie
Stredne ťažký
Obtiažnosť jedla
4
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 1 l rastlinného oleja
  • 1/2 šálky kukuričných zŕn
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička sečuánskeho korenia
  • 1/2 polievkovej lyžice morskej soli
  • 900 g očistených a nakrájaných kalamárov
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 1 červená paprika nakrájaná na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku nakrájané na tenké plátky
  • 4 jarné cibuľky nakrájané na tenké plátky

Postup receptu

  1. V hlbokej panvici alebo fritéze rozohrejte 1 liter rastlinného oleja.
  2. Do nádoby mixéra vložte kukuričné zrná, zrnká čierneho a sečuánskeho korenia a morskú soľ. Vyberte rýchlosť MILL a spracovávajte približne 1 minútu. Preneste do stredne veľkej misy.
  3. V rozdrvenej zmesi obaľte nakrájané kalamáre. Všetky kúsky by mali byť rovnomerne obalené.
  4. Chobotnice smažte v malých dávkach na hlbokej panvici alebo vo fritéze do zlatista (približne 30 sekúnd).
  5. Vo woku rozohrejte lyžicu rastlinného oleja. Pridajte chilli, cesnak a jarnú cibuľku. Smažte asi 30 sekúnd, kým prísady nezískajú zlatistú farbu.
  6. Pridajte vyprážané kalamáre a podávajte s limetkovou aioli (domáca majonéza).