Sladká žemľa s sušeným ovocím a čokoládou
Báječný nadýchaný a voňavý sladký chlebíček plný čokolády a sušeného ovocia
3h: 25 minút
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
8
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 330 ml vody
- 40 g masla
- Štipka soli
- 2 lyžice cukru
- 600 g bielej pšeničnej múky
- 2 lyžice sušeného mlieka
- ½ lyžičky zázvoru,
- ½ lyžičky mäsového korenia
- 2 lyžičky aktívneho suchého droždia
- 100 g sušeného ovocia,
- čokoláda - podľa vlastných chutí (použili sme sušený ananás, papáju, brusnice a čokoládu)
Postup receptu
Na jesenné mlsanie sme si pre vás pripravili recept na báječný nadýchaný a voňavý sladký chlebíček plný čokolády a sušeného ovocia. Týmto jednoduchým receptom potešíte rodinu alebo priateľov či kolegov, pretože skrátka výborne chutí. Naviac ho zvládnu upiecť aj úplný začiatočníci, obzvlášť keď si na pomoc vezmú pomocníka. My sme si na pomoc „privolali“ domácu pekáreň od značky Sage s názvem The Custom Loaf Pro BBM800, ktorá pridává do chleba oriešky alebo ovocie presne v tú správnou dobu.
Táto inteligentná domáca pekáreň upečie chlieb, na aký máte chuť a v dobe, ktorú si určíte – stačí si len vybrať a vložiť suroviny. Z celkom trinástich prednastavených automatických druhov pečenia a prípravy cesta si vyberie každý. Ponúka aj funkciu nastavenia prepečenia kôrky, dokáže si poradiť i s cestom na pizzu alebo cestovinami či výrobou marmelády. Má unikátny skládací hnetací hák, vďaka ktorému pripraví chlieb bez nevzhľadných dier. Je energeticky úsporná a nešpiní žiadny riad pri miesení či kysnutí cesta.
Táto inteligentná domáca pekáreň upečie chlieb, na aký máte chuť a v dobe, ktorú si určíte – stačí si len vybrať a vložiť suroviny. Z celkom trinástich prednastavených automatických druhov pečenia a prípravy cesta si vyberie každý. Ponúka aj funkciu nastavenia prepečenia kôrky, dokáže si poradiť i s cestom na pizzu alebo cestovinami či výrobou marmelády. Má unikátny skládací hnetací hák, vďaka ktorému pripraví chlieb bez nevzhľadných dier. Je energeticky úsporná a nešpiní žiadny riad pri miesení či kysnutí cesta.
- Do formy na chlieb upevnite sklopný hnetací hák.
- Dajte suroviny do pekárne Sage BBM800. Najprv tekuté, potom zvyšok. Ideálne je nasledovať poradie, ako je uvedené v ingredienciách.
- Vložte formu do pekárne a zavrite veko.
- Do automatického dávkovača na sušené ovocie a orechy vložte zmes ovocia (sušené či kandizované), ktoré máte rádi a nasekanú čokoládu.
- Na pekárni nastavte pomocou ovladača Select program Sweet a ďalej pomocou Size a Select zvoľte veľkosť svojho budúceho bochníka. My sme zvolili 1 kg.
- Spustite program voľbou Štart.
- V priebehu programu sa ozve akustický signál a pekáreň pomocou automatického dávkovača pridá ovocie a čokoládu v tú správnu dobu a nepríde tak k zničeniu týchto surovín nadmerným hnetením. Vy sa nemusíte o nič starať.
- Na konci programu po upečení stačí stlačiť tlačítko Stop.
- Vyberte formu z pekárne. Pozor, je horúca!
- Vyberte sladký chlebík z formy.
- Vďaka sklopnému hnetaciemu háku to ide veľmi jednoducho, hák nezapečie do chlebíku. Už žiadne veľké krátery v chlebíku, páčenie von z formy a odrobinky okolo.
- Podávajte s čajom alebo kávou. Pri servírovaní môžete doplniť ešte maslom, marmeládou či medom.
Dobrú chuť!