Salsa Verde
Salsa Verde
Ingrediencie
- 3 jarné cibuľky
- 4 Jalapenos
- 3 anaheimské chilli papričky
- 4 bobule mochino
- 1 hlava cesnaku
- 1 hrsť koriandra
- šťava z 2 limetiek
- 1 polievková lyžica soli
- 1 čajová lyžička mletého koriandra
- 1/4 šálky vody (podľa potreby)
Postup receptu
- Predhrejte gril.
- Na rozpálený gril rozložte jarnú cibuľku, chilli papričky Jalapenos a Anaheim, bobule mochino a hlavičku cesnaku (pred položením na gril odrežte vrchnú časť) a opečte prísady zo všetkých strán.
- Potom ich vyberte z grilu a odstráňte semienka z paprík. Z opečenej hlavičky vytlačte cesnak.
- Všetky opečené prísady, ako aj koriander, limetkovú šťavu, soľ a sušený koriander vložte do nádoby mixéra a vyberte rýchlosť BLEND. Mixujte približne 30 sekúnd.
- Ak je salsa príliš hustá, pridajte trochu vody.
- Podávajte s tortillovými čipsami alebo zeleným čili a syrovými tamales.