Salsa Verde

Salsa Verde
Salsa Verde

Ingrediencie

  • 3 jarné cibuľky
  • 4 Jalapenos
  • 3 anaheimské chilli papričky
  • 4 bobule mochino
  • 1 hlava cesnaku
  • 1 hrsť koriandra
  • šťava z 2 limetiek
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1 čajová lyžička mletého koriandra
  • 1/4 šálky vody (podľa potreby)

Postup receptu

  1. Predhrejte gril.
  2. Na rozpálený gril rozložte jarnú cibuľku, chilli papričky Jalapenos a Anaheim, bobule mochino a hlavičku cesnaku (pred položením na gril odrežte vrchnú časť) a opečte prísady zo všetkých strán.
  3. Potom ich vyberte z grilu a odstráňte semienka z paprík. Z opečenej hlavičky vytlačte cesnak.
  4. Všetky opečené prísady, ako aj koriander, limetkovú šťavu, soľ a sušený koriander vložte do nádoby mixéra a vyberte rýchlosť BLEND. Mixujte približne 30 sekúnd.
  5. Ak je salsa príliš hustá, pridajte trochu vody.
  6. Podávajte s tortillovými čipsami alebo zeleným čili a syrovými tamales.