Pesto z medvedieho cesnaku s cestovinami

Pesto z medvedieho cesnaku s cestovinami

Medvedí cesnak je bylinka nabitá vitamínmi a energiou.

20 minút
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
4
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • cca 70 g listov medvedieho cesnaku
  • 70 g kešu orechov
  • 50 g syra Grana Padano + na ozdobu
  • 100–120 ml extra panenského olivového oleja
  • lyžička soli
  • 500 g čerstvých cestovín
  • na ozdobu – kešu,
  • soľ a korenie

Postup receptu

Medvedí cesnak je bylinka, ktorá si v posledných rokoch (opäť) získala veľkú popularitu. Niet divu, je plný vitamínov a energie, čo sa po dlhej zime hodí, a navyše skvele chutí. Je jednou z prvých byliniek, ktoré na jar rastú, a veľkou výhodou je, že si ho môžete voľne nazbierať v prírode a nemusíte ho chodiť kupovať do obchodu. V kuchyni má široké využitie a môže sa konzumovať teplý alebo studený. Medvedí cesnak sme použili na prípravu pesta na cestoviny - bolo to jednoduché, rýchle a chutné! 
Zmiešané v okamihu

Príprava pesta bola jednoduchá s výkonným stolným mixérom Sage The Super Q SBL920. Je to jediný mixér na trhu, ktorý kombinuje 3 produkty v jednom: štandardný mixér, mixér na smoothie (s malou cestovnou nádobou) a vákuový nástavec (ktorý umožňuje mixovanie v najvyššej možnej kvalite). Vysoký výkon zabezpečuje motor s výkonom 2400 W. Prístroj je vybavený špeciálnym systémom nožov, má intuitívne ovládanie a je vyrobený z materiálov najvyššej kvality. Robustná kovová základňa zabezpečuje tichú prevádzku bez vibrácií. Nádoba mixéra je vyrobená z Tritanu bez obsahu BPA, ktorý je vysoko odolný voči nárazom a poškriabaniu a možno ho bez obáv opakovane umývať v umývačke riadu.
  1. Kešu orechy namočte na hodinu do vody.
  2. Po namočení ich vložte do nádoby mixéra Sage The Super Q™ spolu s lyžičkou soli, olivovým olejom, syrom Grana Padano a medvedím cesnakom. Nasaďte a zaistite veko nádoby pre bezpečné mixovanie.
  3. Zapnite mixér tlačidlom ON/OFF a pomocou otočného voliča vyberte položku CHOP a mixujte približne 1 minútu. Na lepšie premiešanie a rozmixovanie môžete použiť metličku alebo stierku.
  4. Podľa potreby pridajte olivový olej. S namočenými orechmi by sa malo všetko krásne premiešať.
  5. Keď je všetko rozmixované, otočte voličom späť doľava, kým sa mixér nezastaví. Stlačte tlačidlo ON/OFF a mixér sa vypne.
  6. Do väčšieho hrnca dajte dostatok vody na uvarenie cestovín. Priveďte vodu do varu, pridajte soľ a uvarte čerstvé cestoviny.
  7. Keď sú cestoviny uvarené, vložte ich do hlbokej panvice a pridajte jednu alebo dve naberačky vody z cestovín. Pridajte pesto s cestovinami a miešajte na strednom výkone sporáka.
  8. Dobre premiešané cestoviny a pesto podávajte priamo z panvice a porciu posypte trochou nasekaných kešu orieškov, plátkovým syrom Grana Padano a mletým korením.

Prajeme dobrú chuť!