Holandská omáčka

Holandská omáčka
Holandská omáčka
15 minut
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
2
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 3 žĺtky
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica horúcej vody
  • 3/4 lyžičky soli
  • 230 g masla
  • 1 štipka kajenského korenia

Postup receptu

  1. Do nádoby mixéra vložte žĺtky, citrónovú šťavu, vodu a soľ. Nasaďte veko.
  2. Zvoľte rýchlosť MILL. Mixujte asi 30 sekúnd, kým zmes nezesvetlá a nebude hladká a krémová.
  3. Medzitým v hrnci roztopte maslo. Zakryte potravinovou fóliou. Vložte do mikrovlnnej rúry, zvoľte ohrev na HIGH a nastavte čas 1–1,5 minúty, alebo kým sa maslo úplne nerozpustí.
  4. Vyberte vnútorné viečko z veka mixéra.
  5. Zvoľte rýchlosť MIX. Zatiaľ čo je mixér v prevádzke, pomaly pridávajte rozpustené maslo (pridávanie by malo trvať asi 1 minútu) a mixujte, kým omáčka nezhustne.
  6. Zvoľte rýchlosť STIR a pridajte kajenské korenie a spracujte asi 3 sekundy, aby sa korenie dobre spojilo s omáčkou. Podávajte s údeným lososom, vajcami Benedikt.