Holandská omáčka
Holandská omáčka
15 minut
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
2
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 3 žĺtky
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica horúcej vody
- 3/4 lyžičky soli
- 230 g masla
- 1 štipka kajenského korenia
Postup receptu
- Do nádoby mixéra vložte žĺtky, citrónovú šťavu, vodu a soľ. Nasaďte veko.
- Zvoľte rýchlosť MILL. Mixujte asi 30 sekúnd, kým zmes nezesvetlá a nebude hladká a krémová.
- Medzitým v hrnci roztopte maslo. Zakryte potravinovou fóliou. Vložte do mikrovlnnej rúry, zvoľte ohrev na HIGH a nastavte čas 1–1,5 minúty, alebo kým sa maslo úplne nerozpustí.
- Vyberte vnútorné viečko z veka mixéra.
- Zvoľte rýchlosť MIX. Zatiaľ čo je mixér v prevádzke, pomaly pridávajte rozpustené maslo (pridávanie by malo trvať asi 1 minútu) a mixujte, kým omáčka nezhustne.
- Zvoľte rýchlosť STIR a pridajte kajenské korenie a spracujte asi 3 sekundy, aby sa korenie dobre spojilo s omáčkou. Podávajte s údeným lososom, vajcami Benedikt.