Grilovaný losos Graved Lax

Grilovaný losos Graved Lax
Losos na grile vo francúzskom štýle Graved Lax

Ingrediencie

  • 800 g čerstvého filetu lososa s kôžou
  • 1 hrsť hrubej morskej soli
  • 2 hrste krupicového cukru
  • 8 kúskov nového korenia
  • 4 kusy bobkového listu
  • 100 ml panenského olivového oleja
  • 100 ml brandy
  • Alobal

Postup receptu

  1. Z lososa odstránime šupiny. Filet umyjeme, osušíme. Hrubú morskú soľ a cukor nasypeme do misky a zmiešame. Túto zmes nanesieme na pripraveného lososa, rozotrieme po celej ploche, pridáme korenie a necháme marinovať 20 minút.
  2. Po 20 minútach pokvapkáme brandy a necháme marinovať ďalšie 2,5 hodiny.
  3. Lososa vyberieme z marinády, opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. Pokvapkáme olivovým olejom a zabalíme do alobalu.
  4. Alobalový balíček umiestnime na rozpálený gril približne na 180 °C a pečieme asi 15 minút.
  5. Potom rozbalíme alobal a lyžicou oddeľujeme plátky lososa Graved Lax.