Grilovaný losos Graved Lax
Losos na grile vo francúzskom štýle Graved Lax
Ingrediencie
- 800 g čerstvého filetu lososa s kôžou
- 1 hrsť hrubej morskej soli
- 2 hrste krupicového cukru
- 8 kúskov nového korenia
- 4 kusy bobkového listu
- 100 ml panenského olivového oleja
- 100 ml brandy
- Alobal
Postup receptu
- Z lososa odstránime šupiny. Filet umyjeme, osušíme. Hrubú morskú soľ a cukor nasypeme do misky a zmiešame. Túto zmes nanesieme na pripraveného lososa, rozotrieme po celej ploche, pridáme korenie a necháme marinovať 20 minút.
- Po 20 minútach pokvapkáme brandy a necháme marinovať ďalšie 2,5 hodiny.
- Lososa vyberieme z marinády, opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. Pokvapkáme olivovým olejom a zabalíme do alobalu.
- Alobalový balíček umiestnime na rozpálený gril približne na 180 °C a pečieme asi 15 minút.
- Potom rozbalíme alobal a lyžicou oddeľujeme plátky lososa Graved Lax.