Espresso tonic

Espresso tonic
Espresso tonic
5 minút
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
1
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • Tonikum
  • Zrnková káva
  • Ľad

Postup receptu

Stáva sa vám, že máte na niečo chuť a neviete presne, čo to je? My sme v takomto stave, čo nás priviedlo k nápoju, ktorý si získava čoraz väčšiu popularitu - Espresso tonic.
Mali sme chuť na kávu, ale žiadnu z osvedčených možností. A jediné, čo bolo pre naše "zadanie" jasné, bolo, že to musí byť osviežujúci nápoj s kávovou príchuťou. Výsledkom je originálny, neotrelý nápoj s príjemne horkou chuťou.

Výhodou tohto nápoja je, že jeho príprava je úplne jednoduchá a nenáročná. Základom je stále kvalitné espresso. K tomu nám pomohol espresso kávovar Sage BES875, ktorý dokáže pripraviť vynikajúcu kávu ako profesionálny barista a má intuitívne a jednoduché ovládanie. Vďaka inovatívnym technológiám a funkciám sa dokáže postarať o podmienky potrebné na prípravu dokonalej kávy, čo je predovšetkým udržiavanie správneho tlaku a konštantnej teploty vody. Integrovaný mlynček na kávu s mlecími kameňmi z nehrdzavejúcej ocele umožňuje namlieť správne množstvo kávy priamo v držiaku a nastaviť hrubosť mletia a dávkovanie . Na prípravu kávových variantov, ktoré obsahujú mlieko, ako je cappuccino alebo latte, je integrovaná parná tryska. Otáča sa až o 360° a dokáže našľahať hodvábne hladkú mliečnu penu.
  1. Pripravte si svoju obľúbenú kávu v kávovare Sage BES875. Vhodné je buď klasické espresso alebo doppio.
  2. Do priehľadného pohára nalejte svoju obľúbenú značku tonicu (100–150 ml). My sme použili 120 ml.
  3. Pridajte ľad.
  4. Na prvýkrát si pomôžte čajovou lyžičkou, cez ktorú pomaly začnite liať espresso do tonicu.
  5. Akonáhle získate grif po príprave niekoľkých týchto drinkov, bude stačiť opatrne liať pripravenú kávu cez kocku ľadu.
  6. Je potrebné pracovať rýchlo a s čerstvými surovinami (tonic aj espresso), aby ste si vychutnali krásnu penu a vrstvy sa správne oddelili.
  7. Ihneď podávajte na konzumáciu.