Domáce mandlové mlieko
Mandlové mlieko
10 minút
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
4
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 100 g mandlí
- 600 ml vody
- voda na namáčanie mandlí
Postup receptu
Neholdujete kravskému mlieku, ale napriek tomu si chcete doma urobiť úžasné latté art? Vyskúšajte mandľové mlieko! Ak si ho urobíte doma, môžete zvoliť také riedenie mlieka, ktoré je vhodné aj na vyšľahanie úžasnej peny.
Mandľové mlieko má tiež priaznivé účinky pre vaše telo. Vďaka vysokému obsahu vitamínov, vápnika a horčíka, je skvelé nielen do kávy, ale kamkoľvek, kam by ste použili bežné kravské mlieko.
Mandľové mlieko má tiež priaznivé účinky pre vaše telo. Vďaka vysokému obsahu vitamínov, vápnika a horčíka, je skvelé nielen do kávy, ale kamkoľvek, kam by ste použili bežné kravské mlieko.
- Deň vopred si dajte namočiť 100 g mandlí do vody. Mandle musia byť vo vode úplne ponorené. Nechajte ich namáčať najlepšie 8-12 hodín, pokojne cez noc.
- Druhý deň zlejte všetku vodu a mandle prepláchnite. Vložte ich do stolného mixéra SAGE SBL620 prilejte 500 ml vody a rozmixujte. Najlepší výsledok docielite na stupeň 5 LIQUIFY počas 120 sekúnd.
- Mandľové mlieko je potreba ešte precediť. Ak nemáte doma špeciálne vrecko, použite čistú silónovú ponožku.
- Do nádoby od mixéra nalejte 100 ml vody a zapnite funkciu AUTO CLEAN, nádoba sa prepláchne. Túto vodu pridajte k mandľovému mlieku a poriadne vyžmýkajte zvyšok mlieka z pančuchy.
- Mandľovú drť, ktorá vám v pančuche zostala nevyhadzujte. Uchovajte si ju v mrazničke v sáčku a až budete piecť nejakú buchtu alebo koláč, pridajte ju do cesta.
- Mandľové mlieko uchovávajte v chladničke maximálne po dobu 4-5 dní.
- Mandľové mlieko v tomto pomere ide krásne vyšľahať do peny. Pri šľahaní postupujte úplne rovnako, ako s bežným kravským mliekom.
- Pena z mandľového mlieka má úžasnú konzistenciu aj na latte art.