Domáca jahodová marmeláda z pekárne Sage
Jahodová marmeláda
90 minút
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
4
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 500 g jahôd
- 250 g cukru
- 20 g pektogelu - želírovací prípravok
- Citrón (pár kvapiek)
Postup receptu
Koncom mája začali dozrievať prvé domáce jahody, a práve teraz jch sezóna vrcholí. Sú chuťovo výborné, šťavnaté, sladké a krásne voňajú a vďaka tomu si právom vydobyli zaradenie medzi najobľúbenejšie ovocie.
Málokto už možno vie, že v jahodách je také množstvo cenných látok, vďaka ktorým sú veľmi prospešné pre naše zdravie. Obsahujú vitamíny A, C, E a tiež niektoré vitamíny skupiny B. Ďalej v nich nájdeme veľké množstvo antioxidantov, kyselinu listovú beta-karotén, fluór, fosfor a vápník alebo aj mangán či draslík. Vďaka týmto látkám pomáhajú nielen posilovať imunitu, ale pomáhajú aj k detoxikácii organizmu alebo v prípade nachladnutia a respiračných ochorení či ochorenia srdca. Ako ich ale uchovať v chutnej forme aj na dlhšiu dobu? Jednou z možností je domáca marmeláda!
S pekárňou Sage BBM800 nie je príprava nijako náročná. Model automatickej pekárne ponúka pestrý výber programov. Má celkom trinásť prednastavených automatických druhov pečenia a prípravy cesta aj ďaľších surovín, a naviac si môžete nastaviť ďalších deväť osobných nastavení. Pekáreň si riadi výrobu marmelády sama vrátane miešania a na konci dostanete upozornenie, že už je všetko hotové. A všetko môžete sledovať na veľkom podsvietenom LCD displeji!
Málokto už možno vie, že v jahodách je také množstvo cenných látok, vďaka ktorým sú veľmi prospešné pre naše zdravie. Obsahujú vitamíny A, C, E a tiež niektoré vitamíny skupiny B. Ďalej v nich nájdeme veľké množstvo antioxidantov, kyselinu listovú beta-karotén, fluór, fosfor a vápník alebo aj mangán či draslík. Vďaka týmto látkám pomáhajú nielen posilovať imunitu, ale pomáhajú aj k detoxikácii organizmu alebo v prípade nachladnutia a respiračných ochorení či ochorenia srdca. Ako ich ale uchovať v chutnej forme aj na dlhšiu dobu? Jednou z možností je domáca marmeláda!
S pekárňou Sage BBM800 nie je príprava nijako náročná. Model automatickej pekárne ponúka pestrý výber programov. Má celkom trinásť prednastavených automatických druhov pečenia a prípravy cesta aj ďaľších surovín, a naviac si môžete nastaviť ďalších deväť osobných nastavení. Pekáreň si riadi výrobu marmelády sama vrátane miešania a na konci dostanete upozornenie, že už je všetko hotové. A všetko môžete sledovať na veľkom podsvietenom LCD displeji!
- Odstopkované a umyté jahody dajte do mixéra Sage BBL605 a na pár sekúnd zvoľte program Pulse, pokiaľ máte radi v marmeláde kúsky ovocia. Pokiaľ chcete mať marmeládu bez kúskov, mixujte ďalej.
- Pripravte si pekáreň Sage BBM800. Na marmeládu je potrebný pevný hnetací hák!
- Do pekárne najprv nalejte ľahko rozmixované jahody, pokvapkajte pár kvapkami citróna (pre chuť a dlhšie udržanie farby), následne pridajte cukor a želírovací prípravok podľa návodu. My sme použili 20 g pektogelu.
- Na pekárni Sage zvoľte program Jam.
- Vložte formu s ingredienciami do pekárne a ďalej sa o nič nemusíte starať. Program trvá 1 hodinu a 5 minút. Počas procesu sa najprv zmes predohreje a následne sa marmeláda upečie.
- Pripravte si poháre, v ktorých si budete marmeládu chcieť uchovať.
- Po skončení programu sa ozve zvukový signál.
- Naplňte poháre.
- Nechajte vychladnúť.
- Servírujte na čerstvom pečive s maslom alebo uschovajte do špajze na neskoršiu konzumáciu.
Aké jednoduché a taaak chutné!