Celerová šťava
Celerová šťava je pre naše telo úžasne prínosná.
10 minút
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
3
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 1 veľký zväzok stopkového celeru (cca 400 ml šťavy)
- Prípadne pridajte:
- 1 jablko
- 1 mrkvu
Postup receptu
Celerová šťava je pre naše telo úžasne prínosná. Mimo iného dokáže čistiť a detoxikovat pečeň, má antiseptické účinky na streptokokové infekcie, obmedzuje nadúvanie, stabilizuje krvný tlak a napríklad aj pomáha s liečbou ekzémov.
O týchto blahodárnych účinkoch ste už možno počuli alebo čítali. Napriek tomu vás ale celerová šťava neláka a máte obavy s jej chuťou? Nebojte, to sa dá ľahko a elegantne vyriešiť. Stačí, keď ju obohatíte o šťavu z ovocia či zeleniny, ktorú máte radi – napríklad o jablkovú alebo mrkvovú. Stačí jeden kúsok z vybraného druhu pridať pri odšťavovaní a získate chuťovo jemnejší nápoj, ktorý zachutí snáď všetkým.
Užívanie
Najlepšie je, keď zoženiete zeleninu v BIO kvalite. Získanú šťavu je najúčinnejšie vypiť nalačno hneď ráno. Prípadne dve hodiny po jedle. Celerovú šťavu môžu užívať aj deti, tehotné a dojčiace ženy :).
S odšťavovačom Sage The Nutri Juicer Plus je jej príprava úplná hračka. Je dobre čistiteľný, bezpečný a jednoducho ovládateľný. Naviac je vyrobený z kvalitných materiálov a má úplne intuitívne elektronické ovládanie ktoré sa zobrazuje na LCD displeji. Pre vybraný druh ovocia či zeleniny si pre maximálnu výťažnosť šťavy zvolíte z piatich stupňov rýchlosti ten optimálny. Do výbavy patrí aj špeciálny Nutri Disc, vďaka ktorému dochádza k menšiemu prenosu tepla (o 1,5 °C) a dokáže v porovnaní s bežnými produktami v tejto kategórii z rovnakého množstva ovocia a zeleniny získať až o 20 % viacej živín. Má aj extra veľký plniaci otvor o šírke 84 mm, ktorý oceníte predovšetkým pri odšťavování vačších kusov, napr. jabĺk.
O týchto blahodárnych účinkoch ste už možno počuli alebo čítali. Napriek tomu vás ale celerová šťava neláka a máte obavy s jej chuťou? Nebojte, to sa dá ľahko a elegantne vyriešiť. Stačí, keď ju obohatíte o šťavu z ovocia či zeleniny, ktorú máte radi – napríklad o jablkovú alebo mrkvovú. Stačí jeden kúsok z vybraného druhu pridať pri odšťavovaní a získate chuťovo jemnejší nápoj, ktorý zachutí snáď všetkým.
Užívanie
Najlepšie je, keď zoženiete zeleninu v BIO kvalite. Získanú šťavu je najúčinnejšie vypiť nalačno hneď ráno. Prípadne dve hodiny po jedle. Celerovú šťavu môžu užívať aj deti, tehotné a dojčiace ženy :).
S odšťavovačom Sage The Nutri Juicer Plus je jej príprava úplná hračka. Je dobre čistiteľný, bezpečný a jednoducho ovládateľný. Naviac je vyrobený z kvalitných materiálov a má úplne intuitívne elektronické ovládanie ktoré sa zobrazuje na LCD displeji. Pre vybraný druh ovocia či zeleniny si pre maximálnu výťažnosť šťavy zvolíte z piatich stupňov rýchlosti ten optimálny. Do výbavy patrí aj špeciálny Nutri Disc, vďaka ktorému dochádza k menšiemu prenosu tepla (o 1,5 °C) a dokáže v porovnaní s bežnými produktami v tejto kategórii z rovnakého množstva ovocia a zeleniny získať až o 20 % viacej živín. Má aj extra veľký plniaci otvor o šírke 84 mm, ktorý oceníte predovšetkým pri odšťavování vačších kusov, napr. jabĺk.
- Odkrojte spodnú časť celeru a jednotlivé stonky dôkladne umyte.
- Pripravte si odšťavovač SAGE THE NUTRI JUICER PLUS s nádobou na šťavu. Do odšťavovača vložte disk Nutri Disc™ na odšťavovanie, nasaďte kryt odšťavovača a zaistite ramenom s bezpečnostným zámkom.
- Na otočnom ovládači navoľte stupeň 4 PINEAPPLE. Do vkladacej nádoby vložte celý celer, zapnite odšťavovač a za pomoci prítlaku bezpečne odšťavíte celý celer.
- Odšťavenú šťávu z celeru nalejte do pohára a vypite :).
- Na odšťavovači uvolnite rameno s bezpečnostným zámkom a všetky odnímateľné súčasti dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou.
- Opatrne s ostrými nožmi na odšťavovacom disku, tie dôkladne očistite pod tečúcou vodou za pomoci priloženej kefky.
- Všetko nechajte dôkladne uschnúť.
Tip: Zvyšky zeleninovej drti nevyhazujte, schovajte si ju v chladničke a použite do akéhokoľvek jedla :). Skvele sa hodia pridať do polievky, do placiek, alebo rôznych ďalších pokrmov. Medze sa tu nekladú a je škoda zeleninu vyhadzovať :).