Omáčka z pečených paprík
Príprava pokrmu + varenie
Obtiažnosť jedla
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 3 červené papriky
- 3 - 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 80 g masla
- 200 - 300 ml vývaru
- morkové mäso
- soľ
- čierne korenie
- tymián
- rozmarín
- olivový olej
Na servírovanie:
- bazalka parmezán
Postup receptu
Cestoviny sú obľúbeným jedlom, a to nielen detí. Môžeme kombinovať najrôznejšie tvary a druhy s nespočtom omáčok a ďalších surovín. Skrátka, fantázii sa medze nekladú záleží len na našej momentálnej chuti. My sme tentokrát vyskúšali kombináciu s morčacím mäsom a krémovou omáčkou z čerstvých pečených paprík. Bola fantastická!
Na prípravu pokrmu sme mali len dve požiadavky – aby nám nezabrala príliš času a nebola zložitá. To sa podarilo, pretože sme si pribrali šikovného pomocníka – stolný mixér Sage The Fresh & Furious SBL620. Ten si dokáže poradiť ako s prípravou tých najjemnějších smoothie, tak so sekaním, mixovaním alebo trebárs drvením ľadu. O 100% výsledky mixovania sa postará zabudovaný nožový systém Kinetix s čepeľami z chirurgickej ocele v kombinácii s vysokootáčkovým motorom. Nádoba mixéra o objeme 1,5 l je vyrobená z ľahkého, a pritom vysoko odolného Tritanu bez BPA, ktorý je takmer nemožné rozbiť či poškriabať. Mixér má jednoduché ovládanie, ponúka 5 nastavení rýchlosti, špeciálne tlačítko Pulse pre okamžité mixovanie a predprogramované funkcie na drvenie ľadu, krém a zelené smoothie.
- Cibuľu a česnak olúpte, cibuľu nakrájajte na osminky.
- Červené papriky, cibuľu a česnek osoľte, okoreňte, povapkajte kvalitným olivovým olejom, pridajte kúsky tymiánu a rozmarínu, dajte piecť do rúry.
- Pieli sme na 220 °C cca 20 min, prispôsobte podľa výkonu Vašej rúry. Pečte, pokiaľ na paprikách nebudú čierne pľuzgiere. Papriky v priebehu pečenia obráťte, nech sú opečené rovnomerne.
- Cibuľu a cesnak sme vybrali o niečo skôr ako papriky.
- Papriky z rúry dajte do mikroténového sáčku a nechajte zapariť.
- Ošúpte papriky a zbavte ich semienok. Nechajte ďalej vychladiť.
- Medzitým si nakrájajte morčacie mäso na kocky a orestujte. Pre ochutenie použite len soľ a čerstvo mleté korenie, aby korenie nezatienilo chuť omáčky. Mäso dajte bokom.
- Dajte variť obľúbené cestoviny. K tomuto typu omáčky sa hodia napríklad Penne, Rigatoni, Fusilly.
- Do mixéra Sage SBL620 dajte olúpané papriky, pečenú cibuľu a česnak s časťou pečených byliniek, rozpustené maslo (príliš nezahrievajte, len tak, aby sa rozpustilo), soľ, korenie a časť vývaru. Rozmixujte na stupeň 1 – Mix, tým zmes homogenizujete. Následne použite stupeň 5 – Liquify a omáčku nechajte mixovať aspoň 30 sekúnd. Podľa konzistence dorieďte omáčku vývarom. Omáčka bude krásne hladká a krémová.
- Než sa dovaria cestoviny, omáčku z mixéru prelejte do hrnca a ohrejte.
- Uvarené cestoviny a mäso zmiešajte pred podávaním na tanier s omáčkou, servírujte s lístkami bazalky a strúhaným parmezánom.
- Mixér ihneď vyčistite pomocou programu Auto Clean.