Netradičné raňajky plné chuti

Netradičné raňajky plné chuti

Raňajky sú základom dňa a ak nechcete každý deň jesť chlieb s maslom, je dobré mať v zásobe pár dobrých tipov na zmenu jedálnička. Máme pre vás niekoľko variant na slané aj sladké raňajky a ako bonus aj tipy na pomocníkov, s ktorými bude ich príprava jednoduchá a rýchla.

Ak chcete začať deň niečím sladkým, čo vás zároveň zasýti, zahreje a nabije energiou, určite zvoľte kašu. Za vyskúšanie stojí napríklad tá z jáhlových vločiek. Jáhly sa pomaly vracajú do našich jedálničkov, a to predovšetkým vďaka ich vysokému obsahu minerálnych látok. Navyše sú prirodzene bez lepku. Prirodzene sladká, lahodná a jemná je ryžová kaša. V kombinácii s kokosom a pri použití hnedého ryžového zrna si môžete vykúzliť leto na tanieri aj na jeseň. Ak nemáte radi experimentovanie, zvoľte klasickú ovsenú kašu, ktorá je rýchla, chutná a plná bielkovín.
 

TIP SAGE: Ak ráno nebudete stíhať, môžete si pripraviť rýchlu ovsenú kašu v mixéri Sage SBL 920. Do nádoby od mixéra dajte ovsené vločky, štipku soli, chia semienka, kokosový cukor, škoricu a teplé rastlinné mlieko. Mixér zapnite, nastavte funkciu CHOP a všetko mixujte približne dve minúty. Servírujte s ovocím, orechmi, orechovým maslom alebo ovocným sirupom.

Polievka je dôležitá

Nie ste fanúšikom sladkých raňajok? Potom vás určite zaujme náš ďalší tip, a tým je polievka. Myslíte si, že polievku jedáte len na obed? Omyl, môžete ju jesť aj na raňajky. Polievka na raňajky je výborným zdrojom energie, bielkovín a minerálnych látok. Navyše jej príprava nie je ničím zložitá, a keď si ju pripravíte viac, môžete ju ľahko zmraziť do zásoby. Veľkou výhodou polievok je ich rôznorodosť. Môžete si pripraviť zeleninové, krémové alebo strukovinové polievky, ktoré vás dostatočne zasýtia. Skvelým doplnkom do polievky sú uvarené obilniny, bylinky, klíčky, výhonky alebo mikrozelenina. Nielen že na polievke dobre vyzerajú, ale posunú jej nutričnú hodnotu ešte na vyššiu úroveň.

TIP SAGE: Polievky si môžete pripraviť v multicookeri Sage BPR700BSS. Ten si poradí aj so strukovinami, ktoré na rozdiel od klasického varenia nemusíte dlho namáčať dopredu. Výhodou varenia polievky v programe SLOW COOK je, že si zelenina udrží svoju konzistenciu a nikdy nebude rozmäknutá. Pomalé varenie tiež zabezpečí, že zelenina neztratí svoju chuť na rozdiel od varenia na klasickom sporáku, kde prudkým varom stráca svoju chuť.

Káva, ktorá zasýti

Verili by ste tomu, že zasýtiť môže aj káva? Nie však akákoľvek, ale vo forme smoothie. Káva v kombinácii s banánom, kvalitným kakao, čokoládovým proteínom, orechovým maslom a mliekom vytvorí nadýchané smoothie plné chuti a živín. Kávové smoothie môžete aj obmieňať. Pridajte ovsené vločky, orechové mlieko vymeníte za klasické kravské, miesto jedného espressa dajte dve. V lete môžete pridať pár kociek ľadu a pripraviť si miesto smoothie rovno smoothie bowl.

TIP SAGE: Smoothie si pripravte v Bluiceru Sage SJB815BSS. Príprava je veľmi jednoduchá, všetky ingrediencie vložíte do nádoby a mixujete približne minútu, kým nie je všetko dôkladne premiešané. A keď už budete mať pripravený Bluicer Sage, odšťavněte si aj pár pomarančov, jabĺk a zázvoru, aby ste doplnili potrebné vitamíny hneď ráno. Bluicer Sage SJB815BSS kombinuje totiž tri výrobky v jednom, a tak si s jedným spotrebičom môžete pripraviť smoothie aj džús.