Myslíte to s domácim espressom vážne? Stavte na nový kávovar Bambino od spoločnosti Sage!

Myslíte to s domácim espressom vážne? Stavte na nový kávovar Bambino od spoločnosti Sage!
Hľadáte kvalitný kávovar za rozumnú cenu, ktorý dokáže pripraviť lahodné espresso, ale aj cappuccino s dokonale zamatovou mliečnou penou? Potom by vašej pozornosti rozhodne nemal uniknúť nový kávovar Sage Bambino SES450. Pripraví vám kávu ako vo vašej obľúbenej kaviarni, ale namiesto objemného „stroja“ bude vďaka svojej kompaktnosti a luxusnému dizajnu dokonalou ozdobou vašej kuchyne.

Všetko, čo očakávate od kvalitného kávovaru

Príprava dokonalej šálky kávy je tak trochu „veda“, ale pákový kávovar Sage Bambino SES450 pozná všetky tajomstvá. Je navrhnutý tak, aby vám poskytol dokonalý výsledok bez zložitého nastavovania a zbytočného čakania. Vďaka inovatívnemu systému ohrevu ThermoJet sa kávovar zahreje už za tri sekundy. Bohatú a plnú chuť kávy dosiahnete použitím ideálnej dávky 18-22 g čerstvo namletých zŕn, čomu zodpovedá aj veľkosť páky 54 mm. Pre výslednú chuť espressa je dôležité aj nízkotlakové predsparenie. Vďaka tomu káva v sitku napučí a následne uvoľní svoju chuť a arómu. Pri plnom tlaku, ktorý je v prípade kávovaru Bambino deväť barov, sa potom káva extrahuje rovnomerne. Dokonale vyváženú chuť kávy zaručuje aj konštantná teplota vody nastavená na 93 stupňov. Pri príprave kávy americano alebo lungo môžete vodu doplniť stlačením príslušného tlačidla. Ak máte radi cappuccino, latte alebo flat white, Bambino sa postará aj o zamatovú mikropenu pomocou ručnej trysky, ktorá vytvára silný tlak pary pri 130 stupňoch.

TIP Sage: Prepnite na latté art

Proces prípravy peny pomocou ručnej trysky vyžaduje istú skúsenosť, ale keď dodržíte základné pravidlá, časom sa vám podarí vyčarovať aj nejaké to latté art. Ako teda postupovať? Používajte vychladené plnotučné mlieko a špeciálnu nerezovú kanvičku na penenie mlieka. Mlieko nalejte do kanvičky, maximálne do ¾ výšky nádoby. Vložte trysku do mlieka, zhruba 0,5 cm pod jeho hladinu, a začnite penenie. Dôležité je udržiavať kanvičku ľahko naklonenú a postupovať naozaj zľahka, mlieko tak bude naberať na objeme. Po niekoľkých sekundách ponorte trysku trochu hlbšie a nakloňte kanvičku tak, aby sa mlieko začalo víriť. Počas penenia sa mlieko zahrieva, ale jeho teplota nesmie prekročiť 70 stupňov Celzia. Ak nemáte teplomer, zistíte to tak, že už na kanvičke nemôžete udržať ruku. Keď máte mlieko napenené, s kanvičkou niekoľkokrát jemne buchnite o stôl, tým sa zbavíte väčších bublín, a potom s ňou jemne krúžte, čím dosiahnete lahodnú krémovú mikropenu.

O značke Sage:

Sage je európskou značkou spoločnosti Breville, ktorej produkty sa predávajú vo viac ako 50 krajinách sveta. Austrálska Breville Group je celosvetovo známa vďaka vlastnému vývoju malých kuchynských spotrebičov najvyššej kvality, ktoré sa vyznačujú dlhou životnosťou a skvelým používateľským komfortom. História Brevillu sa začala písať v roku 1932 a tejto spoločnosti vďačíme napríklad za tzv. sendvič-toaster, ktorý vyvinula ako prvý výrobca na svete. Po jeho uvedení na trh v roku 1974 sa len v Austrálii predalo 400 000 kusov.

Na slovenský trh značka Sage vstúpila v roku 2018 a postupne naň uvedie produkty zamerané na prípravu kávy – espressa, mlynčeky, penovače; grilovanie – grily, smoking gun; odšťavovanie – odšťavovače, smoothie alebo prípravu potravín – roboty, mixéry, food procesory. Vďaka vlastnému návrhu a náročnému testovaniu bude možné u všetkých spotrebičov rozšíriť záruku na tri roky. Pre Slovenskú republiku, Českú republiku, Maďarsko a Poľsko značku Sage zastupuje exkluzívne spoločnosť Fast ČR, patriaca medzi najväčších regionálnych distribútorov domácich spotrebičov.
 

Pre ďalšie informácie a novinky navštívte adresu www.sagesk.sk
 

Kontakt pre médiá: Hedvika Přibová PHOENIX COMMUNICATION 140 00 | Praha 4 | Pod Vilami 785/22 hedvika@phoenixcom.cz