Kokosky

Kokosky

Kokosky sú vďaka obsahu tvarohu okamžite mäkké a veľmi príjemne vláčne.

Ingrediencie

  • 4 bielky
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g strúhaného kokosu
  • 70 g mäkkého tvarohu
  • čokoláda
  • soľ

Postup receptu

Toto pečivo môžete ľahko upiecť aj na Štedrý deň, ak vám záhadne zmizli ostatné alebo chcete na stôl pridať ešte ďalší druh. Kokosky sú vďaka obsahu tvarohu okamžite mäkké a veľmi príjemne vláčne. Kokosky môžete zabalit do malých balíčkov a obdarovať nimi svojich priateľov pre radosť, sú ideálnym drobným darčekom na Vianoce. Okrem iného je to skvelý spôsob, ako spracovať zvyškové bielky z pečenia iného pečiva - väčšina receptov totiž vyžaduje len žĺtky a nevieme, čo s bielkami.


Príprava kokosek je jednoduchá a my sme si ju ešte viac zjednodušili vďaka profesionálnemu kuchynskému robotovi SAGE The Bakery Boss BEM825. Je to všestranný pomocník na miešanie, hnietenie a šľahanie, ktorý zvládne akúkoľvek konzistenciu cesta. Jeho dizajn a použité materiály sú vysokej kvality a rovnaké ako u profesionálnych produktov používaných v komerčných prevádzkach. Je nastaviteľný na 12 rýchlostných stupňov, ktoré sú zobrazené na rýchlostnom ukazovateli. Elektronická regulácia a vysoký výkon motora zabezpečujú konštantné otáčky bez ohľadu na množstvo spracovávaných potravín. Vďaka tzv. planetárnemu spracovaniu, pri ktorom hlava robota rotuje v opačnom smere než nástavec, máte istotu dôkladného a rovnomerného spracovania potravín bez hrčiek. Súčasťou výbavy sú dostatočne veľké nádoby na suroviny - 3,8 l nerezová a 4,7 l sklenená. Ovládanie je jednoduché a intuitívne a zobrazuje sa na podsvietenom LCD displeji s časovačom.

  1. Pripojte šľahaciu metlu k profesionálnemu kuchynskému robotu SAGE the Bakery Boss BEM825 a do jeho nádoby vložte 4 bielky so štipkou soli.
  2. Šľahajte bielky na rýchlosti 10–12. Keď sú polotuhé, postupne pridávajte práškový cukor po lyžiciach.
  3. Vznikne tuhá pena, ktorá vytvára "špičky".
  4. Celý proces trvá približne 4-5 minút. Mísu z robotu vyberte, pridajte kokos a tvaroh a opatrne ich spájajte gumovou škrabkou.
  5. Tvarujte kokosky na plech vyložený pečiacim papierom.
  6. Ak budete rýchli (kokos rýchlo absorbuje tekutinu a zmes postupne stuhne), môžete použiť zdobiaci vrecko na vytvorenie pravidelných kokosiek, alebo na tvarovanie môžete použiť 2 lyžice.
  7. Pečte v predhriatej rúre s horkovzduchom na 160 °C približne 10 minút.
  8. Upečené a vychladnuté kokosky môžete ponoriť do kvalitnej vysokoprocentnej čokolády.
Přejeme dobrou chuť!