Káva trochu inak? Veľká úloha malé kvapky.
Šálka kávy môže mať mnoho podôb. Ak hľadáte inšpiráciu, ako svoju „silnú čiernu“ občas zdokonaliť na novú úroveň, prinášame vám pár jednoduchých tipov, ktoré potešia vaše zmysly. Nech už dávate prednosť horúcemu kávovému špeciálu s kvapkou alkoholu alebo radšej preferujete kávu s príchuťou korení – z našich receptov si určite vyberiete.
Silný základ
Či už sa rozhodnete pre akúkoľvek kávovú špecialitu, základom vždy bude perfektné espresso, ktoré inak ako v kvalitnom espresso kávovare nepripravíte. Vhodnou voľbou pre úplného začiatočníka je napríklad model Sage SES878. Tento pákový kávovar s integrovaným kuželovým mlynčekom disponuje množstvom praktických vychytávok a funkcií. Prehľadný LCD displej zobrazí všetky potrebné informácie a s jeho pomocou môžete nastaviť až 30 rôznych nastavení hrúbky mletia kávy. Elektronický PID systém zaisťuje stabilitu teploty počas celej extrakcie a systém nízkotlakového predlúhovania postupne zvyšuje tlak tak, aby sa rovnomerne rozprestrel po povrchu kávy vo filtri a bezchybne ju extrahoval. Vďaka inovovanej parnej tryske si môžete tiež pripraviť dokonalú mikropenu, ktorá ku kávovým špecialitám neodmysliteľne patrí.Prevoňajte kávu korením
Najjednoduchší spôsob, ako vylepšiť šálku kávy, je pridať štipku korenia. Skvelo si s ňou rozumie škorica, zázvor, klinček, ale aj kardamón či vanilka. Existuje niekoľko spôsobov, ako kombinovať korenie s kávou. Ochutiť môžete vodu, ktorú použijete na prípravu kávy. Dosiahnete to tak, že korenie uvaríte vo vode. Ďalšia možnosť je podobná, len miesto vody ochutíte takto mlieko. Pri kombinovaní kávy s korením buďte pred mletím veľmi opatrní. Dosiahnete síce najaromatickejší zážitok, ale môžete aj ľahko prekryť výslednú chuť kávy intenzitou korenia. Pri príprave korenej kávy začnite preto radšej jemne. Skúste napríklad espresso so škoricou – do klasického espressa pridajte polievkovú lyžicu mlieka s napenenou škoricou a máte hotovo.
Káva, ktorá zahreje dvakrát
Čo vám napadne, keď sa spomína káva a alkohol? Je to francúzske Cafe Amore s koňakom a kvapkou Amaretta? Alebo americké Kentucky Coffee, ktoré je kombináciou kávy a bourbonu? Pre milovníkov alpského lyžovania to bude pravdepodobne Bomdardino. Pôvodný recept síce kávu neobsahoval, no v priebehu rokov ho Taliani vylepšili a vymysleli nápoj, ktorý zahreje aj povzbudí. Jedným z najobľúbenejších kávových alkoholických koktailov je však jednoznačne Írska káva. Jej pôvod siaha až do roku 1942, keď na írskom letisku Shannon kvôli nepriaznivému počasiu neodletelo niekoľko lietadiel a cestujúci si krátili voľný čas v miestnom bare. Barman Joe Sheridan vymyslel pre cestujúcich neobvyklý nápoj na zahriatie. Keďže Íri často pridávali whiskey do čaju, Joe ju skúsil pridať aj do kávy. A rovnako ako Joe sme postupovali aj my pri príprave tradičnej Írskej kávy. Základ tvorí espresso, írska whiskey a šľahačka.O značke Sage:
Sage je európskou značkou spoločnosti Breville, ktorej produkty sa predávajú vo viac ako 50 krajinách sveta. Austrálska Breville Groupe je celosvetovo známa vďaka vlastnému vývoju malých kuchynských spotrebičov najvyššej kvality, ktoré sa vyznačujú dlhou životnosťou a výborným užívateľským komfortom. História Brevillu sa začala písať v roku 1932 a tejto spoločnosti vďačíme napríklad za tzv. sendvič-toaster, ktorý vyvinula ako prvá výrobcov na svete. Po jeho uvedení na trh v roku 1974 sa len v Austrálii predalo 400 000 kusov.Na český trh značka Sage vstúpila v roku 2018 a postupne na neho uvádza produkty zamerané na prípravu kávy – espressá, mlynčeky, penušky; grilovanie – grily, smoking gun; odšťavňovanie – odšťavňovače, smoothie alebo prípravu potravín – roboty, mixéry, food procesory. Vďaka vlastnému návrhu a náročnému testovaniu bude možné u všetkých spotrebičov rozšíriť záruku na 3 roky. Pre Českú republiku, Slovensko, Maďarsko a Poľsko je značka Sage exkluzívne zastúpená spoločnosťou Fast ČR, ktorá patrí medzi najväčších regionálnych distribútorov domácich spotrebičov.
Pre ďalšie informácie a novinky navštívte adresu www.sagesk.sk
Kontakt pre médiá: Hedvika Přibová PHOENIX COMMUNICATION 140 00 | Praha 4 | Pod Vilami 785/22 hedvika@phoenixcom.cz