Karnevalové kapustové závitky so škvarkami
Kapustové závitky so škvarkami
30 minut
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
3
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 250 g kyslého zelá
- 125 ml mlieka
- 25 g sadla
- 10 g droždia
- Škvarky/anglická slanina -
- podľa chuti Kmín Soľ
Postup receptu
- Najprv som pripravil domáce škvarky a masť. Môžete si kúpiť aj hotové.
- Tekuté prísady - najprv mlieko, potom masť, soľ, rascu, škvarky a (ak chcete) anglickú slaninu na malé kocky, kyslú kapustu, múku a nakoniec rozdrobené droždie - som vložila do prístroja Sage Custom Loaf Pro so skladacím hnetacím hákom.
- Na pekárni Sage som vybral program Cesto. Prísady sa samy premiešajú a prebehne kysnutie. Trvá to 1,5 hodiny.
- Vykysnuté cesto som vytiahol a rozdelil na 16 kusov. Vďaka skladaciemu háku sa veľmi rýchlo a ľahko vyberá. Cesto som rozvaľkala na bochníky a nechala ho ešte asi 15 minút kysnúť na pomúčenej doske, kým sa rúra zohrievala.
- Vytvarovala som kapustové bochníčky a natlačila na ne mriežku z vajíčka, potrela roztopeným tukom a na ozdobu posypala celými rascovými semienkami.
- Upiekla som ich v rúre dozlatista. Nastavila som teplotu 180˚C, horúci vzduch a piekla som asi 20 minút.