Karnevalové kapustové závitky so škvarkami

Karnevalové kapustové závitky so škvarkami
Kapustové závitky so škvarkami
30 minut
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
3
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g kyslého zelá
  • 125 ml mlieka
  • 25 g sadla
  • 10 g droždia
  • Škvarky/anglická slanina -
  • podľa chuti Kmín Soľ

Postup receptu

  1. Najprv som pripravil domáce škvarky a masť. Môžete si kúpiť aj hotové.
  2. Tekuté prísady - najprv mlieko, potom masť, soľ, rascu, škvarky a (ak chcete) anglickú slaninu na malé kocky, kyslú kapustu, múku a nakoniec rozdrobené droždie - som vložila do prístroja Sage Custom Loaf Pro so skladacím hnetacím hákom.
  3. Na pekárni Sage som vybral program Cesto. Prísady sa samy premiešajú a prebehne kysnutie. Trvá to 1,5 hodiny.
  4. Vykysnuté cesto som vytiahol a rozdelil na 16 kusov. Vďaka skladaciemu háku sa veľmi rýchlo a ľahko vyberá. Cesto som rozvaľkala na bochníky a nechala ho ešte asi 15 minút kysnúť na pomúčenej doske, kým sa rúra zohrievala.
  5. Vytvarovala som kapustové bochníčky a natlačila na ne mriežku z vajíčka, potrela roztopeným tukom a na ozdobu posypala celými rascovými semienkami.
  6. Upiekla som ich v rúre dozlatista. Nastavila som teplotu 180˚C, horúci vzduch a piekla som asi 20 minút.