Kapustová polievka so salámou Chorizo

Kapustová polievka so salámou Chorizo
Kapustová polievka so salámou Chorizo
30 minut
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
2
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 1 čajová lyžička olivového oleja
  • 230 g olúpanej salámy Chorizo
  • 1 malá červená cibuľa nakrájaná na kocky
  • 3 rozdrvené strúčiky cesnaku
  • 1 šampiňón portabella, nakrájaný na kocky
  • 1 hrsť nakrájanej kapusty bez stoniek
  • 4 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 čajovej lyžičky čerstvého tymiánu
  • 1 štipka kajenského korenia
  • morská soľ na dochutenie
  • korenie na dochutenie
  • kyslá smotana na podávanie (podľa chuti)

Postup receptu

  1. Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Salámu chorizo opečte po dobu asi 3 minút, alebo kým nebude opečená dozlatista.
  2. Tanier vyložte papierovou utierkou, na ktorú preložte opečené chorizo.
  3. Z panvice odstráňte asi polovicu tuku. Pridajte cibuľu, cesnak a huby a za stáleho miešania opečte asi 3 minúty, kým suroviny nezmäknú.
  4. Pridajte kapustu, vývar, tymian a kajenské korenie. Priveďte k varu.
  5. Potom znížte teplotu a čiastočne zakryté pokrievkou varte asi 10–15 minút, alebo kým kapusta nezmäkne.
  6. nechajte mierne vychladnúť. Preložte zmes do nádoby mixéra. Zvoľte rýchlosť PUREE.
  7. Mixujte asi 30 sekúnd, alebo kým nebude polievka rozmixovaná.
  8. Dochutíte soľou a korením. Polievku rozdeľte do misiek.
  9. Posypte opečenou salámou chorizo a pridajte kyslú smotanu.