Kapustová polievka so salámou Chorizo
Kapustová polievka so salámou Chorizo
30 minut
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
2
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 230 g olúpanej salámy Chorizo
- 1 malá červená cibuľa nakrájaná na kocky
- 3 rozdrvené strúčiky cesnaku
- 1 šampiňón portabella, nakrájaný na kocky
- 1 hrsť nakrájanej kapusty bez stoniek
- 4 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 čajovej lyžičky čerstvého tymiánu
- 1 štipka kajenského korenia
- morská soľ na dochutenie
- korenie na dochutenie
- kyslá smotana na podávanie (podľa chuti)
Postup receptu
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Salámu chorizo opečte po dobu asi 3 minút, alebo kým nebude opečená dozlatista.
- Tanier vyložte papierovou utierkou, na ktorú preložte opečené chorizo.
- Z panvice odstráňte asi polovicu tuku. Pridajte cibuľu, cesnak a huby a za stáleho miešania opečte asi 3 minúty, kým suroviny nezmäknú.
- Pridajte kapustu, vývar, tymian a kajenské korenie. Priveďte k varu.
- Potom znížte teplotu a čiastočne zakryté pokrievkou varte asi 10–15 minút, alebo kým kapusta nezmäkne.
- nechajte mierne vychladnúť. Preložte zmes do nádoby mixéra. Zvoľte rýchlosť PUREE.
- Mixujte asi 30 sekúnd, alebo kým nebude polievka rozmixovaná.
- Dochutíte soľou a korením. Polievku rozdeľte do misiek.
- Posypte opečenou salámou chorizo a pridajte kyslú smotanu.