Jahňacie guľôčky korma

Jahňacie guľôčky korma
Jahňacie guľôčky 
30 minut
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
2
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 1 krajec chleba zo včerajška
  • 450 g jahňacieho pliecka nakrájaného na približne 2,5 cm kúsky
  • 1 vaječný bielok
  • 1/2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 lístky mäty
  • 1/2 čajovej lyžičky rasce
  • 1/2 čajovej lyžičky nového korenia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia

Postup receptu

  1. Rúru predhrejte na 190 °C.
  2. Vložte chlieb do misy mixéra a vyberte funkciu PULSE. Chlieb nechajte spracovať 3-krát alebo kým sa nerozomelie na jemnú mrveničku. Preneste ho do veľkej misy.
  3. Vložte jahňacie mäso do nádoby mixéra a zvoľte rýchlosť CHOP počas 10 - 15 sekúnd, alebo kým mäso nie je jemne pomleté. Nespracovávajte príliš dlho. Preneste do veľkej misy so strúhankou.
  4. Vložte bielok, cibuľu, cesnak a lístky mäty do nádoby mixéra a zvoľte rýchlosť BLEND približne 5 sekúnd, alebo kým cibuľa a cesnak nebudú jemne nasekané. Pridajte k mäsu a strúhanke.
  5. Pridajte rascu, nové korenie, soľ a korenie a dobre spracujte.
  6. Z mäsovej zmesi vytvarujte malé guľky a položte ich na hlboký plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Plech vložte do predhriatej rúry a pečte približne 15 minút (kým teplota vo vnútri mäsových guľôčok nedosiahne 70 °C).
  8. Upečené guľky vyberte z rúry a podávajte s tzatziki.

Tip: Pred vložením jahňacieho mäsa do nádoby mixéra ho vložte na 15 minút do mrazničky v chladničke. Mäso sa nebude lepiť na nože