Jahňacie guľôčky korma
Jahňacie guľôčky
30 minut
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
2
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 1 krajec chleba zo včerajška
- 450 g jahňacieho pliecka nakrájaného na približne 2,5 cm kúsky
- 1 vaječný bielok
- 1/2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 lístky mäty
- 1/2 čajovej lyžičky rasce
- 1/2 čajovej lyžičky nového korenia
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
Postup receptu
- Rúru predhrejte na 190 °C.
- Vložte chlieb do misy mixéra a vyberte funkciu PULSE. Chlieb nechajte spracovať 3-krát alebo kým sa nerozomelie na jemnú mrveničku. Preneste ho do veľkej misy.
- Vložte jahňacie mäso do nádoby mixéra a zvoľte rýchlosť CHOP počas 10 - 15 sekúnd, alebo kým mäso nie je jemne pomleté. Nespracovávajte príliš dlho. Preneste do veľkej misy so strúhankou.
- Vložte bielok, cibuľu, cesnak a lístky mäty do nádoby mixéra a zvoľte rýchlosť BLEND približne 5 sekúnd, alebo kým cibuľa a cesnak nebudú jemne nasekané. Pridajte k mäsu a strúhanke.
- Pridajte rascu, nové korenie, soľ a korenie a dobre spracujte.
- Z mäsovej zmesi vytvarujte malé guľky a položte ich na hlboký plech vyložený papierom na pečenie.
- Plech vložte do predhriatej rúry a pečte približne 15 minút (kým teplota vo vnútri mäsových guľôčok nedosiahne 70 °C).
- Upečené guľky vyberte z rúry a podávajte s tzatziki.
Tip: Pred vložením jahňacieho mäsa do nádoby mixéra ho vložte na 15 minút do mrazničky v chladničke. Mäso sa nebude lepiť na nože