Grilovaný pstruh na masle s baby cuketou a citrónom

Grilovaný pstruh na masle s baby cuketou a citrónom

Vynikajúci recept na chutného pstruha

40 minút
Príprava pokrmu + varenie
Stredne ťažký
Obtiažnosť jedla
4
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 4 kusy pstruha
  • 4 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 4 vetvičky petržlenovej vňate
  • 2 listy póru
  • 1citrón
  • soľ
  • mleté korenie
  • 150 g masla
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky

Postup receptu

  1. Očisteného a osušeného pstruha v brušnej dutine osolíme a okoreníme. Čerstvé bylinky prepláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a zviažeme do póru, ktorý vložíme do pstruha spolu s plátkom masla. Takto naplneného pstruha poprášime hladkou múkou.
  2. Gril predhrejeme na 220°C (poloha SEAR), zvyšok masla rozohrejeme a pstruhy grilujeme po oboch stranách do zlatista.
  3. Osolíme a okoreníme až na záver grilovania.