Grilovaný pstruh na masle s baby cuketou a citrónom
Vynikajúci recept na chutného pstruha
40 minút
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Stredne ťažký
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
4
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 4 kusy pstruha
- 4 vetvičky čerstvého tymiánu
- 4 vetvičky petržlenovej vňate
- 2 listy póru
- 1citrón
- soľ
- mleté korenie
- 150 g masla
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
Postup receptu
- Očisteného a osušeného pstruha v brušnej dutine osolíme a okoreníme. Čerstvé bylinky prepláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a zviažeme do póru, ktorý vložíme do pstruha spolu s plátkom masla. Takto naplneného pstruha poprášime hladkou múkou.
- Gril predhrejeme na 220°C (poloha SEAR), zvyšok masla rozohrejeme a pstruhy grilujeme po oboch stranách do zlatista.
- Osolíme a okoreníme až na záver grilovania.