Grilované krevety na olivovom oleji s kúskami sladkého ananásu a kokosu

Grilované krevety na olivovom oleji s kúskami sladkého ananásu a kokosu

Na tanier položte grilovaný ananás a krevety a posypte ich kokosom.

30 minút
Príprava pokrmu + varenie
Stredne ťažký
Obtiažnosť jedla
4
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 24 kusov kreviet s chvostíkami
  • 1 sladký ananás
  • 2 polievkové lyžice strúhaného kokosu
  • 0,5 dl Olivového oleja Extra Virgin
  • 1 polievková lyžica hnedého cukru
  • 3 polievkové lyžice masla
  • štipka soli

Postup receptu

  1. Krevety s chvostíkmi rozmrazte pri izbovej teplote.
  2. Potom ich rozložte na papierovú utierku, dôkladne osušte a olúpte.
  3. Ananás očistite, nakrájajte na plátky alebo väčšie kúsky.
  4. Rozohrejte gril na približne 200 °C (5. stupeň na termostate), nalejte naň olivový olej a naň rozložte osušené a osolené krevety.
  5. Grilujte ich z oboch strán po dobu 3 a 3 minúty (čas závisí od veľkosti kreviet).
  6. Na druhej polovici grilu rozohrejte kvalitné maslo, posypte naň cukor a nechajte ho karamelizovať.
  7. Na túto základňu položte nakrájaný ananás a grilujte asi 5 a 5 minút.
  8. Na vzniknutú šťavu posypte strúhaný kokos, ktorý ľahko orestujte (skôr prehrejte).
  9. Grilovaný ananás a krevety položte na tanier a posypte ich kokosom.