Grilované krevety na olivovom oleji s kúskami sladkého ananásu a kokosu
Na tanier položte grilovaný ananás a krevety a posypte ich kokosom.
30 minút
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Stredne ťažký
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
4
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 24 kusov kreviet s chvostíkami
- 1 sladký ananás
- 2 polievkové lyžice strúhaného kokosu
- 0,5 dl Olivového oleja Extra Virgin
- 1 polievková lyžica hnedého cukru
- 3 polievkové lyžice masla
- štipka soli
Postup receptu
- Krevety s chvostíkmi rozmrazte pri izbovej teplote.
- Potom ich rozložte na papierovú utierku, dôkladne osušte a olúpte.
- Ananás očistite, nakrájajte na plátky alebo väčšie kúsky.
- Rozohrejte gril na približne 200 °C (5. stupeň na termostate), nalejte naň olivový olej a naň rozložte osušené a osolené krevety.
- Grilujte ich z oboch strán po dobu 3 a 3 minúty (čas závisí od veľkosti kreviet).
- Na druhej polovici grilu rozohrejte kvalitné maslo, posypte naň cukor a nechajte ho karamelizovať.
- Na túto základňu položte nakrájaný ananás a grilujte asi 5 a 5 minút.
- Na vzniknutú šťavu posypte strúhaný kokos, ktorý ľahko orestujte (skôr prehrejte).
- Grilovaný ananás a krevety položte na tanier a posypte ich kokosom.