Valentínsky Cheesecake
Priemer formy 19 cm
30 min + 12h tuhnutia
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
8
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
Korpus
- 200 g maslových sušienok
- 80 g masla
Tvarohová náplň
- 500 g tučného tvarohu
- 200 g Lučiny
- kôra z ½ limetky
- 100 g práškového cukru
- 50 g želatínového stužovača na nepečené torty
- 100 ml vody
Malinový rozvar
- 200 g mrazených malín
- cukor (podľa chuti)
Na ozdobu
- čerstvé maliny
Postup receptu
Chcete prekvapiť svoju polovičku chutným dezertom, ale netrúfate si na nič komplikované? Vyskúšajte náš cheesecake s malinami, ktorým zabodujete nielen na Valentína. Pri jeho príprave si vystačíte so stolným mixérom Sage SBL920, ktorý si hravo poradí nielen s mixovaním maslových sušienok, ale aj s dokonale jemným malinovým rozvarom.
- Maslové sušienky si dajte do nádoby od mixéra SAGE THE SUPER Q™, nasaďte a zaistite veko nádoby pre bezpečné mixovanie.
- Mixér zapnite tlačidlom ON/OFF, otočným ovládačom nastavte CHOP a všetko mixujte približne minútu.
- Pre lepšie premiešanie a rozmixovanie si môžete pomôcť tĺčikom alebo stierkou. Potom, čo sú všetky sušienky rozmixované, otočte otočným ovládačom späť doľava, kým sa mixér nezastaví.
- Stlačte tlačidlo ON/OFF a mixér sa vypne. Sušienky si dajte do nádoby a pridajte k nim rozpustené maslo.
- Maslo zapracujte do sušienok a vytvorte kompaktné cesto, ktoré potom dajte do pečiacej formy so dnom vyloženým papierom na pečenie.
- Formu so sušienkami dajte na 30 minút do chladničky stuhnúť. Medzitým, čo korpus tuhne, si pripravte tvarohovú náplň.
- Tvaroh zmiešajte s Lučinou, práškovým cukrom a pridajte kôru z limetky. Všetko premiešajte a do zmesi pridajte pripravený stužovač s vodou a znova premiešajte.
- Zmes nechajte chvíľu odstáť a medzitým si pripravte malinový rozvar. Mrazené maliny dajte do rajnice a na nízkej teplote ich rozpustite.
- Akonáhle sú maliny rozpustené, pridajte cukor a zvýšte teplotu. Nechajte maliny ľahko povariť, kým sa cukor nerozpustí.
- Rozvarené maliny rozmixujte v mixéri rovnako ako sušienky. Ak nechcete mať v rozvare kôstky z malín, prepasírujte ich.
- Potom, čo je pripravený malinový rozvar, nalejte kvapky dokola torty a špáradlom kvapky prejdite, vznikne vám tvar srdca.
- Takto ozdobenú tortu dajte do chladničky minimálne na štyri hodiny stuhnúť. Pred podávaním tortu ozdobte čerstvými malinami a môžete ju poliať zvyškom rozvaru.