Valentínsky Cheesecake

Valentínsky Cheesecake

Priemer formy 19 cm

30 min + 12h tuhnutia
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
8
Porcií pokrmu

Ingrediencie

Korpus

  • 200 g maslových sušienok
  • 80 g masla

Tvarohová náplň

  • 500 g tučného tvarohu
  • 200 g Lučiny
  • kôra z ½ limetky
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g želatínového stužovača na nepečené torty
  • 100 ml vody

Malinový rozvar

  • 200 g mrazených malín
  • cukor (podľa chuti)

Na ozdobu

  • čerstvé maliny

Postup receptu

Chcete prekvapiť svoju polovičku chutným dezertom, ale netrúfate si na nič komplikované? Vyskúšajte náš cheesecake s malinami, ktorým zabodujete nielen na Valentína. Pri jeho príprave si vystačíte so stolným mixérom Sage SBL920, ktorý si hravo poradí nielen s mixovaním maslových sušienok, ale aj s dokonale jemným malinovým rozvarom.
  1. Maslové sušienky si dajte do nádoby od mixéra SAGE THE SUPER Q™, nasaďte a zaistite veko nádoby pre bezpečné mixovanie.
  2. Mixér zapnite tlačidlom ON/OFF, otočným ovládačom nastavte CHOP a všetko mixujte približne minútu.
  3. Pre lepšie premiešanie a rozmixovanie si môžete pomôcť tĺčikom alebo stierkou. Potom, čo sú všetky sušienky rozmixované, otočte otočným ovládačom späť doľava, kým sa mixér nezastaví.
  4. Stlačte tlačidlo ON/OFF a mixér sa vypne. Sušienky si dajte do nádoby a pridajte k nim rozpustené maslo.
  5. Maslo zapracujte do sušienok a vytvorte kompaktné cesto, ktoré potom dajte do pečiacej formy so dnom vyloženým papierom na pečenie.
  6. Formu so sušienkami dajte na 30 minút do chladničky stuhnúť. Medzitým, čo korpus tuhne, si pripravte tvarohovú náplň.
  7. Tvaroh zmiešajte s Lučinou, práškovým cukrom a pridajte kôru z limetky. Všetko premiešajte a do zmesi pridajte pripravený stužovač s vodou a znova premiešajte.
  8. Zmes nechajte chvíľu odstáť a medzitým si pripravte malinový rozvar. Mrazené maliny dajte do rajnice a na nízkej teplote ich rozpustite.
  9. Akonáhle sú maliny rozpustené, pridajte cukor a zvýšte teplotu. Nechajte maliny ľahko povariť, kým sa cukor nerozpustí.
  10. Rozvarené maliny rozmixujte v mixéri rovnako ako sušienky. Ak nechcete mať v rozvare kôstky z malín, prepasírujte ich.
  11. Potom, čo je pripravený malinový rozvar, nalejte kvapky dokola torty a špáradlom kvapky prejdite, vznikne vám tvar srdca.
  12. Takto ozdobenú tortu dajte do chladničky minimálne na štyri hodiny stuhnúť. Pred podávaním tortu ozdobte čerstvými malinami a môžete ju poliať zvyškom rozvaru.