Bižudrink

Bižudrink
Bižudrink
15 minút
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
1
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica vanilkovej zmrzliny
  • 1/2 vanilkového pudingu
  • Danette espresso alebo 30 ml moka kávy
  • 10 ml mlieka

Postup receptu

Keby som mala zaradiť jeden z mojich receptov medzi nostalgické, bol by to Bižudrink. Pol roka po otvorení mojej kaviarne som sa zúčastnila prvého súťažného podujatia a skončila som na treťom mieste. Práve Bižudrink bol môj súťažný voľný nápoj. Pamätám si, ako som bola vtedy nervózna. Vôbec som nečakala, že by som mohla skončiť na krásnom treťom mieste. Vtedy sa začalo moje súťažné obdobie.

  1. Najskôr si pripravte espresso. Môžete použiť aj inú kávu, napríklad z moka kanvice.
  2. Do mixovacej nádoby pridajte všetky ingrediencie a rozmixujte ich. Nalejte do širšej 0,25l veľkej sklenenej nádoby.
  3. Nápoj môžete ozdobiť trochou šľahačky a dvoma kávovými zrniečkami.

Recept a fotografia sú z knihy o káve od Petry Veselé. Vydalo ich vydavateľstvo Smart Press.


www.sagesk.sk